Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Budowa domu - 2012 r. (Materiały budowlane spoza Ostrowca)

Ilość postów: 11 | Odsłon: 1752 | Najnowszy post
  • Budowa domu - 2012 r. (Materiały budowlane spoza Ostrowca)

Ktos kupował materiały budowlane taniej z poza Ostrowcem św. Od producenta. Czy było taniej i doberj jakości. Piszczie gdzie mozna kupować taniej i sprawdzony materiał

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Budowa domu - 2012 r. (Materiały budowlane spoza Ostrowca)

Kiedyś to przerabiałem i dużo rzeczy kupowałem w sklepie budowlanym w Kunowie przed torami jadąc od strony krajowej 9, nie wiem jak teraz to wygląda.

Gość_marcin
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ja kupuje materiały na Ukrainie przez neta dogaduję się kierowcą TIRA przewozi mi to do Polski ja mu płacę i tak mam taniej o jakieś 15-19 %

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

ale czy to jest legalne jak wygląda przewóz przez granicę.

Kiedy pan przywoziłe te materiały

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Widziałem dwa lata temu za granicą ciekawą budowę domu jednorodzinnego . Całość łącznie z dachem stanęła w cztery dni . Wyglądało to tak , że przyjechały płyty pełne odlewy z materiału w dotyku tak jak nasz pustak max , ale były dużo twardsze . Dźwigiem pozestawiali je do kupy , na to płyta stropowa i dach wykonywali tak jak u nas czyli drewniane krokwie + blacha . Potem w tych płytach wycinali otwory na drzwi i okna . Nie mogliśmy się dowiedzieć wszystkiego , bo bariera językowa nas ograniczyła . Kilka dni później wracając tą samą drogą budowlańcy kończyli kłaść docieplenie ze styropianu i strukturę i domek niczym się nie różnił od naszego budownictwa . Jednak się różnił , bo pomimo języka dowiedzieliśmy się od właścicieli budowy , że budując tym sposobem dom parterowy o powierzchni 150mkw w stanie surowym zamkniętym , ale z elewacją zewnętrzną , instalacjami hydraulicznymi , elektrycznymi i dachem czyli tak na prawdę środek do zrobienia wydali około 40 tys PLN / po przeliczniku .

Więc jak dla mnie szybko i tanio . Czy nie powinna u nas wrócić wielka płyta?

Gość_poloczek
            Zgłoś
            Odpowiedz

Oj, ale ściema @poloczek, było się uczyć języków obcych, za 40 tyś PLN z wyposażeniem i elewacją to chyba w dżungli gdzieś i nie 150, a 15m2 z nocnikiem i ze świecą. A elewacja z odchodów bydlęcych, które są dobrym izolatorem . Wiem to z doświadczenia bo widziałem, koszt takiego przedsięwzięcia w jednym z krajów europy nie ze strefy euro to w przybliżeniu w 2007 r. wynosił ok. 3 500 000 sek. to jakieś 850000 tys. PLN/. Pozdro.

gall
              Zgłoś
              Odpowiedz

kolego - zamiast kombinowac jedz do hurtowni budowlanej np u p. Gałki w kunowie albo nawet i do Janika w Ostrowcu i tam ci wszystko -odadza ceny itop co zechcesz a wiedz ze ceny mozesz NEGOCJOWAC jesli bys brał sporo materiału np na cały dom- i9 dowioza ci to na plac budowy za free.jak policzysz koszta - poszukiwania materiałów ceny , dowóż opaliwo to szkoda zachodu.

ja w zeszłym roku kupowałem u Janika w ostrowcu i powiem ze jest tam taka pani Ania bodajrze fakturzystka - ona ci kolego i odpowiednio doradzi i cene da dobra- powaga- ja tez tak kalkulowałem gdzie by taniej itp i wcale lepiej nie było- bo to ceny ida w góre a to za dowóz materiału trzeba zapłacic- a po co mi to kolezanka mówi- jedz tam i tam popytaj i wybierz. w sumie moge powiedziec ze i tak zaoszczedziłęm sporo bo brałęm komplet od nich -

słowem mówiac jak wezmiesz od jednego sprzedawcy CAŁY materiał jaki ci potrzeba tyo wtedy zaoszczedzisz. i tyle

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Janik powoli się kończy...

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

nie wiem czy się konczy, może przechodzi kryzys i wszystko wróci do normy, bo szkoda fajny punkt i miła obsługa, popieram kolegę poprzednika Pani Ania jest niezastąpiona, wszyscy powinni być tacy w stosunku do klienta jak ona a szczególnie urzędnicy.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Odp.: Budowa domu - 2012 r. (Materiały budowlane spoza Ostrowca)

Ja też kupowałem materiały na dom od Janika z Grabowieckiej. Pracuje tam Pani Ania- świetna dziewczyna i bardzo kompetentna, wyliczy, doradzi jeśli trzeba, ma naprawdę ogromną wiedzę i potrafi ją wykorzystać przy kontakcie z klientem. Pracownik roku! a PRZY BUDOWIE DOMU TAKI FACHOWIEC TO SKARB.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Odp.: Budowa domu - 2012 r. (Materiały budowlane spoza Ostrowca)

niech o najtańsze materiały zadba firma, która podjęła się budowy domu. Myślę, że jeżeli stricte zajmuje się budową domów, ma ona mocniejszą pozycję negocjacyjną.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -