Czy słyszał ktoś o o brutalnym pobiciu pierwszoklasisty w PG1? MA ktoś jakieś informacje na ten temat?
Ja nie ale opowiedz nam coś więcej. Coś poważnego ? :-/
nie denerwujcie mnie nawet, miałem tam pójść do szkoły, na dniach otwartych mówiono,że bezpiecznie itd. ale mnie się tam wiele rzeczy nie podobało np.swąd papierosowy na korytarzach, ale teraz to przegięcie. Nienawidzę przemocy i takich co używają mięśni zamiast mózgu. Dzięki relikt,że napisałeś o tym, to dla wielu szóstoklasistów ostrzeżenie.
I co dalej wie ktos cos wiecej na ten temat.Kto kogo pobil i o co nierozumie.
a ja takich co nie umieją tego powiedzieć wprost temu "co używa mięśni zamiast mózgu", łatwo ci mówić to na forum, jeśli jesteś taki kozak to udowodnij że mam "mięśnie zamiast mózgu".
Coś mi się wydaje, że szkoła ukarała zbyt surowo jednego z chłopców kilkoma dotkliwymi karami. A przecież należy wysłuchać obu stron. Dlaczego wzorowy dotąd uczeń, mający osiągnięcia w konkursach przedmiotowych, przewodniczący klasy tak agresywnie się zachował. I czy można wydawać wyrok bez wyjaśnienia sytuacji?To nie żaden chuligan, tylko spokojny do tej pory uczeń.
Na to pytanie to chyba sąd odpowie (artykuł w GO) a nie użytkownicy tego forum...
Jak do tego wydarzenia doszło ? Może ktoś przybliżyć szczegóły ? Nie bardzo rozumiem tłumaczenie (w GO), że to pobicia doszło przed lekcjami, dlatego nie było nauczycieli dyżurujących itd. Szkoła pracuje od 7.00, czyli to zdarzenie miało miejsce przed godziną 7.00 ? Z innego wątku na ten temat na forum wnioskuję z kolei, ze to nie była bijatyka tylko egzekucja wykonana przez jednego z uczniów na drugim...Nie było nikogo w pobliżu ? Nikt nie mógł pomóc ? Nie było pracowników szkoły? Ponoć ten drugi chłopak bardzo poważnie ucierpiał...Czy ktoś wie, jak było naprawdę i może napisać ?
Spokojny uczeń ha, ha, może porozmawiasz z uczniami szkoły. Uczy się fakt bardzo dobrze, ale nie pierwszy raz skopał kogoś w tym gimnazjum tak właściwie za nic. Tylko dzieci się tym nie chwalą, bo czują się dorosłe i chcą same załatwiać swoje sprawy Czuje się bezkarny więc następny raz też będzie tylko jeszcze bardziej brutalny Wykorzystuje umiejętności zdobyte na siłowni