Dowóz dzieci TYLKO zamieszkałych w granicach miasta Ostrowiec Św. Po za miastem - Inna Gmina musi dopłacać. Lecz żadna gmina tego nie zrobi.
rudy rudy rudy rydz
jaka piekna sztuka
rudy rudy rudy rydz na pewno nas OSZUKA !!!!!!!!!1
widziały gały na kogo głosowały
Głosowałem za i dzięki temu problem oświatowy prezydent stara się racjonalnie rozwiązać, a nie udawać że problemu nie ma.
Brawa dla prezydenta.
mam nadzieję, że stosowną uchwałę poprą wszyscy racjonalnie myślący radni.
A dlaczego mają zostawić 8 jak tam jest tak mało dzieci az 75 szkoda kasy na ta szkołę
To nie wina niżu demograficznego ale przydatności przez władze budynków szkolnych na ich przeznaczenie
Co za spiskowa teoria. Idź do którejś z tych szkół i policz. Ja nie widzę sensu dokładania 20mln rocznie do garstki uczniów skoro mogą przejść się trochę dalej, a te pieniądze można przeznaczyć na coś z sensem. Likwidacja to bardzo mądre posunięcie.
Skąd wziąłeś te 20 mln? Nie sądzę, żeby gmina dokładała tyle do całej oświaty w Ostrowcu. Do jednej z likwidowanych szkół to jest ok. 0,5 mln. Pomnożyć to przez pięć daje 2,5 mln. A są to podobno szkoły do których dokłada się najwięcej. Poza tym jednym z podstawowych zadań gminy jest właśnie finansowanie oświaty naszych dzieci.
Myślę, że powinno się zacząć od szukania dochodów, tworzenia nowych miejsc pracy, a nie likwidacji
Dokładnie,utrzymywać budynki, żeby nauczyciel miał pracę? Dla dzieciakó miejsc wystarczy w tych szkołach, które zostaną a za kolejne 10lat znów będzie mniej dzieciaków, pewnie dużo mniej.
75 uczniów plus klasa zero plus oddział 3- 4 latk ow
wiec nie jest tak jak mydla szumowiny z urzedu miasta
Szewna to nie nasza gmina, więc pieniądze pójdą za dziećmi ale do innej gminy.
A dlaczego nie można zrobić Zespołu Szkół, złączyć PG 2 i SP 4???.... Przecież taki model szkoły funkcjonuje w większości miast i się sprawdza??? PG 2 obecnie ma największy nabór, klasy sportowe, integracyjne za którymi idą większe subwencje oświatowe??? Tak naprawdę to tylko brakuje woli politycznej i zdrowego rozsądku!!!
Jeśli dzieci z gimnazjum PG 2 nie dokuczają dzieciom upośledzonym, nie będą dokuczać też dzieciom młodszym!!!
Gościa18:35 a niby gdzie te dwie szkoły mają się zmieścić? W szkole czwórce nie ma pustych klas.Na ilość dzieci z tego co wiem jest tam zaciasno i dlatego potrzebują większego lokum. Nie da się złączyć tych dwóch szkół. Z tego co już wiadomo w przyszłym roku dzieci w czwórce przybędzie. Sama chcę posłać tam dziecko, bo cieszy się dobrą opinią.
No jeżeli w 4 jest za ciasno, a w 8 mało dzieci, a szkoła ponoć duża, to przenieść 4 do 8. Jeżeli dzieci ze szkoły na "peryferiach" nr 8 mają dojeżdżać do innej np. w centrum miasta to niech dzieci "miastowe" ze szkoły nr 4 dojeżdżają do szkoły nr 8 i nie będzie potrzebna jej likwidacja.
No cóż. Brakuje dzieci wiec szkoły muszą być zamykane. Kogo mają uczyć nauczyciele??? Powietrze???
Wszystko to efekt polityki państwa .
Łykajcie tabletki "dzień po" to będzie nas więcej i szkoły znów pootwierają...
Budynki szkół na 500 uczniów a do szkoły chodzi 90 uczniów - jeśli ktoś nie widzi potrzeb zmian to znaczy że widzi tylko czubek swojego nosa. To tak jakby w 5 pokojowym mieszkaniu mieszkała 1 osoba, nie miała na czynsz a nie chciała zmienić na mniejsze ...