Wczoraj odwoziłam córkę na autobus do Warszawy. Właściwie to na Polskiego Busa, bo o tej godzinie czyli po 18, to MPK Ostrowiec nie raczy zorganizować kursu. Ale był młyn, studenci i pracujący w W-wie. Było tyle ludzi , czysty zarobek w każdą niedzielę. No cóż zarabia ktoś spoza Ostrowca, a nie ostrowieckie MPK. Żal. Pociągi są ale w nietrafionych godzinach. Rano za poźno jest się w W-wie, a z W-wy wyjezdza się za wcześnie. Jeszcze praca czy zajęcia są. Nigdy pod pasażerów się nie układa rozkładów.
BRAWO dla prywatnych przewoźników, Oni potrafią się dostosować.
Droga Aniu. Specjalnie dla Twojej córeczki otworzą linię do Warszawy dla 1 osoby. Koszt przejazdu = spalone paliwo w dwie strony
Gościu 16.46 czy potrafisz czytać ze zrozumieniem. W niedziele zawsze jest młyn jak podjeżdża Polski Bus i to nie jeden, ludzi ogrom. Bilety zamawia się tylko przez internet i to o 4 zł więcej niż bilet PKS i zawsze jest pełno ludzi, więc mi nie pisz, że życzę sobie specjalnego autobusu dla córeczki. Lubię rzeczową rozmowę, a nie pisanie dla samego pisania. A tamtym się opłaca?
polski bus ma tyle kasy że nie musi się martwić o puste przejazdy.
Też odwoziłam córkę na ten autobus, nic Ci się droga Aniu(ja też Ania) nie stało. Lepiej samemu zawieśc niz ma dojechac MPK, zawsze to jeszcze parę minut razem. Ja, czy nawet mąż zawsze odwozimy i to nie jak Ty z O-ca tylko 12 km zza O-ca i tak czwarty rok i nie narzekamy. Takie życie, dzieci nam z domku uciekają, a jak chcesz wygód to najlepiej kup córci autko, będzie z Tobą dłużej, bo pojedzie rano w poniedziałek i jeszcze korków uniknie:)
chyba Pks a nie Mpk mylisz firmy i chyba pretensje nie do tych co potrzeba ...........
PKP InterCity myśli nad utworzeniem nowego pociągu wieczornego do Warszawy. Nowy rozkład dostępny od 9 grudnia
moze chcesz się zabrać ze mną do warszawy, jeżdzę często samochodem, pisz na maila : pawco18@wp.pl
Fakt PKS dzięki za zwrócenie uwagi :)
Jechałam o 16.20 PKS podstawił 3 autobusy każdy się zabrał, wystarczyło przyjść albo wcześniej kupić bilet. Wystarczy spojrzeć w rozkład a nie przyjść o 18 i mieć pretensje nie wiadomo o co
Nie wiem czy nie potraficie czytać ze zrozumieniem czy nie chcecie czytać, bo gościowi Ance chodziło, że PKS ostrowiecki zamiast zarabiać to oddaje pole prywaciarzowi, bo i to nie z Ostrowca. Gościu z 18.47 a ja wolę w domku być dłużej. Pojechało 3 autobusy o 16.20 i jeszcze 3 pojechałyby po 18.
Chętni nie wybierali godziny odjazdu tylko przewoźnika. Gdyby POLskiBUS był o 20 to przyszliby na 20. I to cały problem
Ale dobrze wiem że jest o 16.20 . Ale dlaczego nie ma później, skoro jest tyle chętnych na poźniejszy odjazd? Moje pytanie nie dotyczyło wygód, braku biletu czy za późnego przyjścia. Od 1,5 roku córka kupuje internetem bilet na Polski Bus. Bez problemu, ale moje pytanie dotyczyło czemu nasz PKS nie może otworzy późniejszej linii i nic więcej. Widzę, że niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
Popieram Pismena, chyba, że córka kupowała bilet na Polskiego Busa, który jeszcze nie jeździł, to się nazywa przyszłościowe myślenie...
ja do Wawy jechałam NEOBUEM o godz 20.00 przystaje na przystanku koło kościółka ul.Sandomierska lub na BP w Kunowie