Przecież Ty nie wiesz gościu 22:54 KTÓRE pieniądze kto i na co wydaje. Gość z wczoraj 13:41 dał bardzo dobry przykład. Dzięki programowi 500 plus rodziny mają więcej pieniędzy w budżecie domowym i mogą sobie pozwolić na więcej. Nawet jeśli byłyby to bony na określoną kwotę to i tak zostaje więcej pieniędzy, które można wydać na coś innego. Widzę, że zazdrośni ludzie, którzy nie załapali się na ten program nie rozumieją w ogóle jego istoty. Stąd też te śmieszne posty.
Zalozemie programu moze jest dobre tylko ludzie są rozni. Ja np zalozylam dziecku lokate i odkladam dla niego te pieniadze, bo skoro do tej pory dawalismy z mezem rade bez tych pieniedzy to i teraz jakos damy a dziecku kiedys sie one na pewno przydadza. Wiem jednak, ze ludzie roznie pozytkuja te pieniadze. Siostra pracuje w przedszkolu i opowiada, ze wiele matek zaczelo przyjezdzac po dzieci skuterami, samochodami, dzieciom pokupowało tablety, komórki a sa i takie, ktore zrezygnowaly z pracy bo im sie przestalo oplacac lub zaszło w kolejne ciaze i niestety takie przypadki dotycza rodzin gdzie do tej pory panowala bieda.
PIS twierdził, że to pieniądze na inwestycje, któreą napędzać gospodarkę.
W takim razie wszystko jedno na co pójdą byle szybko wydać i nie oszczędzać.
Dla fundatora najgroźniejsi są Ci, którzy będą oszczędzać, bo wtedy pieniądze nie wrócą na rynek.
Zasadniczo artykuły monopolowe, tytoń i benzyna (po zakupie używanego auta) są największym zwrotem do budżetu ze wzglądu na ogromny udział akcyzy w cenie. Czyli to właśnie tzw. "patologia" (nawiązuję tylko do poprzednich wypowiedzi bo nie lubię tego słowa i szufladkowania ludzi) wydaje pieniądze zgodnie z oczekiwaniami darczyńcy.
I na to idą pieniądze z uczciwie płaconych podatków ciężko pracujących ludzi? Boże święty... W tym kraju nigdy nie będzie dobrze.
13:41 dokładnie... Dlatego dom remontuję. Jedzenie i tak kupujemy i bony w niczym nie przeszkadzają a kasa na remont zostaje z wypłat. I tak jestem 1000zł do przodu i mogłam sobie wreszcie pozwolić na porządne meble, nie bodzio za 2tys.
Odrazu jak masz 500+ to jesteś alkoholikiem. Z założenia. Zawsze. Czasem mam ochotę kogoś takiego jak założyciel wątku pozwać :)
Ja również gościu 14:15 i 11:35. Skąd tyle zawiści w ludziach? Kto im broni mieć dzieci i skosztować tego miodu?
11:35 może się spotkajmy? Zrobimy porządek z tymi, którzy nie dostali kasy a nas wyzywają od żuli i patologii. Też mam tego dość.
no właśnie:) na to idą pieniadze z podatków żebys miala nowe meble itd. po co pracowac na takie rzeczy jak sie ma za free
taki bon można zawsze komuś sprzedać za mniejszą wartość i już będzie na winko itp. hehe
No ale po co sprzedawać? Można go po prostu wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem a wtedy pieniążki zostaną nam w portfelu. Czy tak trudno to zrozumieć wam zazdrośnikom?
Nie sprzedasz bo beda imienne wazne tylko z dowodem
13:12 pacanie, pracuję a mam dodatkową kase, ponieważ mam dzieci. I radzę się uspokoić, bo pomawianie jest karalne.
to jest do wrzesnia 30 do2017 roku potem wymysla cos by to ukrucic panstwo jest mega zadluzone
No to to nie jest na kredyty, tylko na dzieci. Warto zadbać o ich rozwój, edukacje, wyżywienie godne i kulturę. Nie wiem karnet na base czy zajęcia pozalekcyjne.
Ja pierdykam w Polsce nigdy nie bylo po sprawiedliwości.Zawsze byl podział na warstwę bogaczy i plebs.Wiec mysle ze program jest bardzo sluszny tylko powinno byc kryterium ustalone dochodu i tyle.Bo ten co ma 50tys na miesiąc i dostaje i ten co 2 i nie dostaje to nie bardzo prawda??Ale czy mam miec pretensje do znajomej ze dostala prace po znajomości??no oczywiście ze nie.Albo czy mogę miec pretensje do sąsiadki ze mając troje dzieci i wiązać ledwo wręcz ubogo koniec z końcem wreszcie nie musi martwic sie o chleb??oczywiście ze nie.Wiecej tolerancji.