Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: Bonami 500+ kredytu nie spłacisz :-)

Przecież Ty nie wiesz gościu 22:54 KTÓRE pieniądze kto i na co wydaje. Gość z wczoraj 13:41 dał bardzo dobry przykład. Dzięki programowi 500 plus rodziny mają więcej pieniędzy w budżecie domowym i mogą sobie pozwolić na więcej. Nawet jeśli byłyby to bony na określoną kwotę to i tak zostaje więcej pieniędzy, które można wydać na coś innego. Widzę, że zazdrośni ludzie, którzy nie załapali się na ten program nie rozumieją w ogóle jego istoty. Stąd też te śmieszne posty.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Bonami 500+ kredytu nie spłacisz :-)

Zalozemie programu moze jest dobre tylko ludzie są rozni. Ja np zalozylam dziecku lokate i odkladam dla niego te pieniadze, bo skoro do tej pory dawalismy z mezem rade bez tych pieniedzy to i teraz jakos damy a dziecku kiedys sie one na pewno przydadza. Wiem jednak, ze ludzie roznie pozytkuja te pieniadze. Siostra pracuje w przedszkolu i opowiada, ze wiele matek zaczelo przyjezdzac po dzieci skuterami, samochodami, dzieciom pokupowało tablety, komórki a sa i takie, ktore zrezygnowaly z pracy bo im sie przestalo oplacac lub zaszło w kolejne ciaze i niestety takie przypadki dotycza rodzin gdzie do tej pory panowala bieda.

Gość_hela
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

PIS twierdził, że to pieniądze na inwestycje, któreą napędzać gospodarkę.

W takim razie wszystko jedno na co pójdą byle szybko wydać i nie oszczędzać.

Dla fundatora najgroźniejsi są Ci, którzy będą oszczędzać, bo wtedy pieniądze nie wrócą na rynek.

Zasadniczo artykuły monopolowe, tytoń i benzyna (po zakupie używanego auta) są największym zwrotem do budżetu ze wzglądu na ogromny udział akcyzy w cenie. Czyli to właśnie tzw. "patologia" (nawiązuję tylko do poprzednich wypowiedzi bo nie lubię tego słowa i szufladkowania ludzi) wydaje pieniądze zgodnie z oczekiwaniami darczyńcy.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

I na to idą pieniądze z uczciwie płaconych podatków ciężko pracujących ludzi? Boże święty... W tym kraju nigdy nie będzie dobrze.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

13:41 dokładnie... Dlatego dom remontuję. Jedzenie i tak kupujemy i bony w niczym nie przeszkadzają a kasa na remont zostaje z wypłat. I tak jestem 1000zł do przodu i mogłam sobie wreszcie pozwolić na porządne meble, nie bodzio za 2tys.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Odrazu jak masz 500+ to jesteś alkoholikiem. Z założenia. Zawsze. Czasem mam ochotę kogoś takiego jak założyciel wątku pozwać :)

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

mam dokładnie takie samo zdanie ;-)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ja również gościu 14:15 i 11:35. Skąd tyle zawiści w ludziach? Kto im broni mieć dzieci i skosztować tego miodu?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

11:35 może się spotkajmy? Zrobimy porządek z tymi, którzy nie dostali kasy a nas wyzywają od żuli i patologii. Też mam tego dość.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

no właśnie:) na to idą pieniadze z podatków żebys miala nowe meble itd. po co pracowac na takie rzeczy jak sie ma za free

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

taki bon można zawsze komuś sprzedać za mniejszą wartość i już będzie na winko itp. hehe

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

No ale po co sprzedawać? Można go po prostu wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem a wtedy pieniążki zostaną nam w portfelu. Czy tak trudno to zrozumieć wam zazdrośnikom?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

Nie sprzedasz bo beda imienne wazne tylko z dowodem

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

13:12 pacanie, pracuję a mam dodatkową kase, ponieważ mam dzieci. I radzę się uspokoić, bo pomawianie jest karalne.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

to jest do wrzesnia 30 do2017 roku potem wymysla cos by to ukrucic panstwo jest mega zadluzone

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

No to to nie jest na kredyty, tylko na dzieci. Warto zadbać o ich rozwój, edukacje, wyżywienie godne i kulturę. Nie wiem karnet na base czy zajęcia pozalekcyjne.

kacperwujek
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ja pierdykam w Polsce nigdy nie bylo po sprawiedliwości.Zawsze byl podział na warstwę bogaczy i plebs.Wiec mysle ze program jest bardzo sluszny tylko powinno byc kryterium ustalone dochodu i tyle.Bo ten co ma 50tys na miesiąc i dostaje i ten co 2 i nie dostaje to nie bardzo prawda??Ale czy mam miec pretensje do znajomej ze dostala prace po znajomości??no oczywiście ze nie.Albo czy mogę miec pretensje do sąsiadki ze mając troje dzieci i wiązać ledwo wręcz ubogo koniec z końcem wreszcie nie musi martwic sie o chleb??oczywiście ze nie.Wiecej tolerancji.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -