219 653,90 zł – tyle w 2024 roku zarobił Zbigniew Bień, Prezes Zarządu Zakładu Usług Pogrzebowych w Ostrowcu Świętokrzyskim. W swoim najnowszym oświadczeniu majątkowym wykazał również ponad 91 000 zł emerytury z ZUS (brutto) i 110 830 zł (brutto) z tytułu najmu lokalu.
Zgodnie z najnowszym oświadczeniem majątkowym, w 2024 roku zarobił 219 653,90 zł. To jednak nie jedyny dochód Zbigniewa Bienia. Pobiera również emeryturę z ZUS w wysokości 91.2310,66 zł brutto (pisownia oryginalna), a z tytułu najmu lokalu 110 830 zł (brutto).
W walucie polskiej zgromadził 497.439,43 zł.
ja pier...
Nie wierzę. Ilu emerytów tak ma?
A do tego dochód żony, Małgorzaty, która jest wiceprzewodnicząca Rady Powiatu.
Jak to napisała w oświadczeniu: Prowadzę działalność gospodarczą2 (należy podać formę prawną i przedmiot działalności): Nie dotyczy.
- osobiście: Prywatny Gabinet Diabetologiczny
wspólnie z innymi osobami: Poradnia Internistyczno Pediatryczna „Lekarz" Sp.j. Alicja
Adamek Kowalska; Mirosława Podgórska; Roman Majewski.
Z tego tytułu osiągnąłem w roku ubiegłym przychód i dochód w wysokości przychód
brutto:1.197.633,49 PLN; dochód brutto: 451.780.36 PLN.
A wasi dziadkowie ile zarabiają?
2500 emerytury po 35 latach pracy z wyższym wykształceniem.Oto Polska właśnie!
Mojemu dziadkowi ledwie na leki starcza. Niestety nikt mu nie zaproponował stołka prezesa Zarządu ZUP.
A ile lat pracy miał?Może nie pracował a był na rencie,to się zgodzę.Brak składek ,to do kogo pretensje?I tak za dużo mają w porównaniu do tych,którzy pracowali.
Znam osoby którym się nie chciało pracować,załatwiane renty a teraz płacz.W większości baby
Moja babcia tyle nie ma ale mówi ze tez mogłaby zostać prezesem.
Karygodne różnice dochodów.
2200 z dodatkiem pielęgnacyjnym - 40 lat pracy
No proszę jakie niewolnictwio.Dać tym ..... żeby wyżyli z tego razem z opłatami i lekami.Draństwo wyzyskiwaczy .
A ile będzie zarabiał nowo namaszczony prezes,który ma wielkie doświadczenie w zumie?
A jeszcze pracował w wodociągach jako majster.
Wybierajcie tak dalej
nieźle, można pożyć na emeryturce