Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Bita śmietana i żelatyna… Co robię źle?

Ilość postów: 5 | Odsłon: 4064 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Bita śmietana i żelatyna… Co robię źle?”.
  • Bita śmietana i żelatyna… Co robię źle?

    Niestety, robilam juz 2 razy rzeczona smietane z dodatkiem zelatyny i ten sam problem... W smietanie robia sie grudki jakby zbitej zelatyny no i smietana opada...

    Czy macie jakis sprawdzony sposob potraktowania smietany zelatyna? Z gory dziekuje.

    Gość_A.
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Bita śmietana i żelatyna… Co robię źle?

      najpierw do żelatyny należy pomału dodawać ubitą śmietanę- po łyżce, dobrze rozmieszać i tak kilka łyżek i to dopiero wlać do reszty śmietany, powinno się udać

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

      Odp.: Bita śmietana i żelatyna… Co robię źle?

      ja zawsze robie w ten sposob ze do smietany dodaje mix do smietan z delekty i nie ma problemu

      Gość_zzz
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Bita śmietana i żelatyna… Co robię źle?

        Żelatynę rozpuszczam w gorącym mleku, trochę mleka - a żelatyna na objętość śmietany. Bardzo dokładnie mieszam do wystygnięcia - to mleko z żel., zawsze robią się grudki i taki kożuch na dnie, stopniowo wlewam do ubitej śmietany bez grudek i kożucha, sam płyn i naczynie wkładam na trochę do lodówki, sprawdzam co trochę i jak widzę, że już "staje" :) to wykładam na ciasto. Czasem się nie udaje. :) Ale im więcej uda się rozpuścić żel w tym mleku tym sztywniejsza śmietana.

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Bita śmietana i żelatyna… Co robię źle?

          2-3 łyzeczek herbacianych zelatyny zalac zimna przegotowana woda aby sie pokryła wymieszac odczekac około 10 min specznieje,w miedzy czasie ubic smietane z cukrem czy sama jak kto woli gdy smietana jest ubita (moze byc nawet sniezka nie musi byc z kartonika )odstawiamy ja na chwilke -do napeczniałej zelatyny wlewamy przegotowana goraca wode tyle abysmy mogli rozmieszac rozpuscic ,rozpusci sie bez problemu,-wracamy do smietany ponownie ubijamy i ciekim strumieniem wlewamy goraca zelatyne-obiecuje ze smietana nie opadnie nie zwazy sie a zelatyna nie ma grudek,razem chwilke ubijamy szybko tezeje wiec czym dłuzej bedziemy z zelatyna ubijac bedzie puszysta.-smacznego-jest pyszna do ciasta z owocami i galaretka

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -