Mieszkam w bloku i marzę o tym żeby posiedzieć , poczytać czasem książkę przy kominku, lub troszkę pogrzać się. W bloku można tylko biokominki lub elektryczne kominki. Nie chcę rujnować mieszkania(musiałabym zmieniać instalację elektryczną), więc zostaje biokominek. Czy może ktoś z Was ma założony bikominek. proszę o opinię. Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.
Witam. Ja mam taki w mieszkaniu w bloku. Rewelacja!!!!!!! Nie musisz mieć żadnego podłączenia do wentylacji bo wynikiem spalania biopaliwa jest taka ilość dwutlenku jak wydycha jedna osoba. A ciepło daje naprawdę fajnie i niesamowice wpływa na estetykę pomieszczenia.
Czy możesz mi polecić sklep w którym kupiłaś/eś biokominek, bo te z Castoramy nie podobają mi się. Czy dużo zainwestowałaś /eś? Są tak różne kwoty.
A więc masz tu link http://allegro.pl/biokominek-900x400-czarny-z-szyba-sol-tech-i3724072607.html. Ja kupowałem z tej firmy i jestem bardzo zadowolony
Dziękuje za odpowiedź i podpowiedź. Rozumiem genny82 , ze chodzi ci o bezpieczeństwo pożarowe. Oczywiście masz rację. Trzeba będzie z tym uważac, jeśli się zdecyduję na kupno. Na pewno kupię z pół ekranem zasłaniającym. Ale uwierz mi ja bardziej się o mojego sąsiada alkoholika, żeby nas kiedys nie wysadził , bo z gazem też jest bardzo niebezpiecznie w blokach.