no tak pisać to nie bardzo,najlepiej w realu zobaczyć przy małym conieco,lepszy wychodzi jak się zobaczy na żywca
Do osoby z godz. 19.46 Chyba znasz tylko ze słyszenia taki przepis że takie bzdury piszesz!! Jak byś dał na 1 kg cukru 10 dag.drożdzy to taki biber nie dał by sie pić tak by śmierdział .Zasada jest taka że czym mniej dajemy drożdzy tym otrzymujemy smaczniejszy bimberek .Jak bys chciał sie więcej dowiedzieć to możemy pogadać .
Zapraszam na meyla - areosil@op.pl tam doradzę .
1410 najlepszy przepis,plus jeden lub dwa odstojniki, pilnować temp 82,5 st Celsjusza pierwsza 50 tkę ,odlać ,destylować do momentu palenia się na łyżeczce bimberku.Odstojniki można zrobić ze słoików ,wstawiamy je przed chłodnicą.Proste,trochę zdolności majsterkowiczowa aby wstawić dwie miedziane rureczki w pokrywkę słoiczka....smacznego życzę!!!
Oj miron Ty chyba nie piłeś smacznego bimberku jak smakuje Ci ten z przepisu 1410 brrrr.świństwo .Ludzie to wypija wszystko aby tylko sponiewierało gościa hihihihii.A mozna zrobić o wiele smaczniejszy bez odoru z drożdzy .
12kilogramów cukru+40 litrów wody+drożdże TURBO i masz wyklarowany zacier w ciągu 7 dni :)
O tak sceptyk popieram ,nie powinno sie dawac drożdzy bo znich tylko smród jest .
A tu sami eksperci od chemii, a tak prościej się nie da wyjaśnić, chemicy?
jeśli zacier będzie stał w odpowiedniej temp. nigdy nie będzie zalatywał " myszami" :D powodzonka, mi zawsze wychodzi i lepszy od janka wędrownika :D
odpowiednia aparatura to sukces reszta to alkohol i z czego by nie był/ a drożdże owszem ale specjalne gorzelniane
Drodzy Psotnicy! A czy ktory z Was posiada kolumne odpowiednia do wyciagniecia wiecej niz 90%.
Potrzebny mi spirytus do nalewek. Kolega producent wyjechal za chlebem. Aparatura zamknieta. Owoce sie marnuja az serce sciska. Ktory dopomoze?
http://www.youtube.com/watch?v=ErskZt1dMQ8 tutaj masz dokładny przepis na bimber.