Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Bimber - przepis

Ilość postów: 17 | Odsłon: 7333 | Najnowszy post
  • Bimber - przepis

    zna ktos dobry przepis?

    Gość_potrzebujacy
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Bimber - przepis

      no tak pisać to nie bardzo,najlepiej w realu zobaczyć przy małym conieco,lepszy wychodzi jak się zobaczy na żywca

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Bimber - przepis

        najprosciej to 1410

        Gość_M
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Bimber - przepis

          Do osoby z godz. 19.46 Chyba znasz tylko ze słyszenia taki przepis że takie bzdury piszesz!! Jak byś dał na 1 kg cukru 10 dag.drożdzy to taki biber nie dał by sie pić tak by śmierdział .Zasada jest taka że czym mniej dajemy drożdzy tym otrzymujemy smaczniejszy bimberek .Jak bys chciał sie więcej dowiedzieć to możemy pogadać .

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

      Odp.: Bimber - przepis

      Zapraszam na meyla - areosil@op.pl tam doradzę .

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

      Odp.: Bimber - przepis

      1410 najlepszy przepis,plus jeden lub dwa odstojniki, pilnować temp 82,5 st Celsjusza pierwsza 50 tkę ,odlać ,destylować do momentu palenia się na łyżeczce bimberku.Odstojniki można zrobić ze słoików ,wstawiamy je przed chłodnicą.Proste,trochę zdolności majsterkowiczowa aby wstawić dwie miedziane rureczki w pokrywkę słoiczka....smacznego życzę!!!

      Gość_miron
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Bimber - przepis

        Oj miron Ty chyba nie piłeś smacznego bimberku jak smakuje Ci ten z przepisu 1410 brrrr.świństwo .Ludzie to wypija wszystko aby tylko sponiewierało gościa hihihihii.A mozna zrobić o wiele smaczniejszy bez odoru z drożdzy .

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Bimber - przepis

          Jeszcze nigdy nie dodałem drożdży. No może raz ale piekarskie. Zawsze robię zaczyn na owocach i jest doskonale. Pierwsza 50ka zawsze do wylania ;)

          Sceptyk
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

      Odp.: Bimber - przepis

      12kilogramów cukru+40 litrów wody+drożdże TURBO i masz wyklarowany zacier w ciągu 7 dni :)

      Gość_PKWN
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Bimber - przepis

        O tak sceptyk popieram ,nie powinno sie dawac drożdzy bo znich tylko smród jest .

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Bimber - przepis

          A tu sami eksperci od chemii, a tak prościej się nie da wyjaśnić, chemicy?

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

          Odp.: Bimber - przepis

          jeśli zacier będzie stał w odpowiedniej temp. nigdy nie będzie zalatywał " myszami" :D powodzonka, mi zawsze wychodzi i lepszy od janka wędrownika :D

          Gość_paweł
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Bimber - przepis

            Ej to daj przepis , nie bądz sknera.

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Bimber - przepis

              odpowiednia aparatura to sukces reszta to alkohol i z czego by nie był/ a drożdże owszem ale specjalne gorzelniane

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Bimber - przepis

                Dobry jest z kukurydzy kopie niezle

                Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Bimber - przepis

                  Drodzy Psotnicy! A czy ktory z Was posiada kolumne odpowiednia do wyciagniecia wiecej niz 90%.

                  Potrzebny mi spirytus do nalewek. Kolega producent wyjechal za chlebem. Aparatura zamknieta. Owoce sie marnuja az serce sciska. Ktory dopomoze?

                  Gość_nalewkarz
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

      Odp.: Bimber - przepis

      http://www.youtube.com/watch?v=ErskZt1dMQ8 tutaj masz dokładny przepis na bimber.

      Gość_kinoman
      Zgłoś
      Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -