też jestem ciekawa jak to wszystko będzie od września, ale 1,5 zł za bilet mnie bardzo odpowiada.
Jeśli radni coś robią to znaczy że jest kampania. Powinni cały czas nic nie robić.
MPK już dawno straciło swoją wiarygodność.Kursy niedostosowane do potrzeb pasażerów,ignorowanie wszelkich sugestii w tej sprawie.Rozkłady jazdy zmieniane bez wcześniejszych informacji o tym.Opóźnienia lub brak kursu zwłaszcza w okresie zimowym no i oczywiście ceny biletów niekonkurencyjne z busami.Wielu pasażerów odeszło od MPK bezpowrotnie .A może o to chodziło?Obecne działania to reanimacja trupa - spóźnione!
ja na pewno się przesiądę, dzwoniłem do mpk i spasował mi autobus zarówno do pracy jak i z powrotem, dla mnie gitara.
Ciekawe jak będzie wyglądać, tzn. sytuacja z częstością kursowania po 1 września bo nie wieże, że odchodzący Prezydent i Rada Miasta zrobili nam prezent. I to po tym jak wykopali Prezeskę Prezydenta (przypadek?). Czuję tu podstęp. Czy ktoś wie, ile naprawdę będzie linii, ile kursów dziennie, do której godziny? Krąży mnóstwo plotek, a żadnych konkretów. Potem się okaże, że linii będzie kilka o dziwnych godzinach tuż przed lub tuż po godzinach w których jest największy ruch ( czytaj godziny zmian największych zakładów, największego ruchu), a do tego autobusy będą do 20. Niech MPK poda do wiadomości co i jak. Ja do pracy jeżdżę linią 3 i bardzo mi ona odpowiada. Nie wiem co będzie od września, a bardzo bym chciała wiedzieć. Dzieci jeżdżą do szkoły, a pierwszy września to trochę za późno na zastanawianie się czym je ewentualnie wozić. Ceny cenami, ale jak to w końcu będzie wyglądać?
JJJ nie wiem gdzie wsiadasz(który przystanek ) ale na sienkiewkę dojadą do szkoły.
oby tylko te złomy-autobusy nie rozkraczyły się jak wsiądzie więcej pasażerów.... jest taka szansa, ze się rozpadną pod większym ciężarem.
ciekaw jestem kto im przeglądy podbija?
Racze pewne, że przy tym luksusie za 1,50zł podniosą podatki od nieruchomości.
Czyli jak rozumiem studenci będą płacić od 1 września 0,75 zł (ulga 50% ustawowa)
proponowałbym uruchomić linie do kunowa na ulicę fabryczną - jest tam zatoczka np na autobusy busy. na 3 zmiany pracuje tam trochę osób, w TBM Snacks, PerfectDoor i innych firmach tam znajdujących się. Bo jak się nie ma swojego samochodu to ciężko się dostać do Kunowa. Bo takie są godziny autobusu albo busa że szkoda gadać - albo 2 godz przed pracą albo już po rozpoczęciu pracy są jakieś busy. Ale znając życie to zaraz będzie że się nie opłaca..
racja, zamiast puścić do Kunowa 3 kursy dziennie przed godz 6 rano i poczekać do np 6;20, później o 13;40 i poczekać do 14;20 i 21;40 poczekać do 22;20 na zatoczce, to lepiej puszczać po Ostrowcu autobusy jeżdżące-puste. Lepiej władzom opłaca się jak autobusy jeżdżą puste po Ostrowcu niż jakby miały jeździć do Kunowa z pracownikami. Ale to tylko Polska...
Przecież bilet do Kunowa nie bedzie kosztowal 1,50...
a kto tu mówi że ma kosztować 1.50zł? jak się jeździ do pracy do kunowa z kimś to się płaci dniówkę 5zł czyli 2.50zł za stronę. więc bilet może spokojnie nawet i 2-2.50zl kosztować.
Czytając wydaję się to bardzo atrakcyjna, w końcu zrobiona z głową oferta. Ciekawe czy tak samo będzie w praktyce?
http://www.mmostrowiec.pl/artykul/tansze-bilety-nowe-trasy-rewolucja-w-komunikacji-miejskiej
widziałem linię 11, to powiem wam że dla mie ameryka, tylko czy ludzie będą jeździly?
Czy gdzieś znajdę dokładne trasy nowych linii