Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
      • Odp.: Bilety MPK po 1,50 zł od 1 września 2014 r.

też jestem ciekawa jak to wszystko będzie od września, ale 1,5 zł za bilet mnie bardzo odpowiada.

Gość_zuzka
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Odp.: Bilety MPK po 1,50 zł od 1 września 2014 r.

Jeśli radni coś robią to znaczy że jest kampania. Powinni cały czas nic nie robić.

Gość_maciek_KNP
        Zgłoś
        Odpowiedz

MPK już dawno straciło swoją wiarygodność.Kursy niedostosowane do potrzeb pasażerów,ignorowanie wszelkich sugestii w tej sprawie.Rozkłady jazdy zmieniane bez wcześniejszych informacji o tym.Opóźnienia lub brak kursu zwłaszcza w okresie zimowym no i oczywiście ceny biletów niekonkurencyjne z busami.Wielu pasażerów odeszło od MPK bezpowrotnie .A może o to chodziło?Obecne działania to reanimacja trupa - spóźnione!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Jeśli faktycznie będzie po 1,5 i znajdę autobus, który mnie dowiezie i przywiezie z pracy to się przesiądę.

dk79
            Zgłoś
            Odpowiedz

ja na pewno się przesiądę, dzwoniłem do mpk i spasował mi autobus zarówno do pracy jak i z powrotem, dla mnie gitara.

Gość_krzychu
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ciekawe jak będzie wyglądać, tzn. sytuacja z częstością kursowania po 1 września bo nie wieże, że odchodzący Prezydent i Rada Miasta zrobili nam prezent. I to po tym jak wykopali Prezeskę Prezydenta (przypadek?). Czuję tu podstęp. Czy ktoś wie, ile naprawdę będzie linii, ile kursów dziennie, do której godziny? Krąży mnóstwo plotek, a żadnych konkretów. Potem się okaże, że linii będzie kilka o dziwnych godzinach tuż przed lub tuż po godzinach w których jest największy ruch ( czytaj godziny zmian największych zakładów, największego ruchu), a do tego autobusy będą do 20. Niech MPK poda do wiadomości co i jak. Ja do pracy jeżdżę linią 3 i bardzo mi ona odpowiada. Nie wiem co będzie od września, a bardzo bym chciała wiedzieć. Dzieci jeżdżą do szkoły, a pierwszy września to trochę za późno na zastanawianie się czym je ewentualnie wozić. Ceny cenami, ale jak to w końcu będzie wyglądać?

Gość_JJJ
                Zgłoś
                Odpowiedz

JJJ nie wiem gdzie wsiadasz(który przystanek ) ale na sienkiewkę dojadą do szkoły.

Gość_coś wiedzący
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

oby tylko te złomy-autobusy nie rozkraczyły się jak wsiądzie więcej pasażerów.... jest taka szansa, ze się rozpadną pod większym ciężarem.

ciekaw jestem kto im przeglądy podbija?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Racze pewne, że przy tym luksusie za 1,50zł podniosą podatki od nieruchomości.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Czyli jak rozumiem studenci będą płacić od 1 września 0,75 zł (ulga 50% ustawowa)

Gość_zainteresowany
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

proponowałbym uruchomić linie do kunowa na ulicę fabryczną - jest tam zatoczka np na autobusy busy. na 3 zmiany pracuje tam trochę osób, w TBM Snacks, PerfectDoor i innych firmach tam znajdujących się. Bo jak się nie ma swojego samochodu to ciężko się dostać do Kunowa. Bo takie są godziny autobusu albo busa że szkoda gadać - albo 2 godz przed pracą albo już po rozpoczęciu pracy są jakieś busy. Ale znając życie to zaraz będzie że się nie opłaca..

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

racja, zamiast puścić do Kunowa 3 kursy dziennie przed godz 6 rano i poczekać do np 6;20, później o 13;40 i poczekać do 14;20 i 21;40 poczekać do 22;20 na zatoczce, to lepiej puszczać po Ostrowcu autobusy jeżdżące-puste. Lepiej władzom opłaca się jak autobusy jeżdżą puste po Ostrowcu niż jakby miały jeździć do Kunowa z pracownikami. Ale to tylko Polska...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

Przecież bilet do Kunowa nie bedzie kosztowal 1,50...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

a kto tu mówi że ma kosztować 1.50zł? jak się jeździ do pracy do kunowa z kimś to się płaci dniówkę 5zł czyli 2.50zł za stronę. więc bilet może spokojnie nawet i 2-2.50zl kosztować.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Czytając wydaję się to bardzo atrakcyjna, w końcu zrobiona z głową oferta. Ciekawe czy tak samo będzie w praktyce?

http://www.mmostrowiec.pl/artykul/tansze-bilety-nowe-trasy-rewolucja-w-komunikacji-miejskiej

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

widziałem linię 11, to powiem wam że dla mie ameryka, tylko czy ludzie będą jeździly?

Gość_mieszkaniec rosoch
              Zgłoś
              Odpowiedz

Czy gdzieś znajdę dokładne trasy nowych linii

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

napewno w mpk

Gość_baśka
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -