Kto za to zapłaci - jak zwykle podatnicy
Taki krok powinien być uczyniony dużo wcześniej, ale właśnie przed wyborami trzeba coś robić, typowa przedwyborcza kiełbasa.
też jestem ciekawa jak to wszystko będzie od września, ale 1,5 zł za bilet mnie bardzo odpowiada.
h
Ciekawe jak będzie wyglądać, tzn. sytuacja z częstością kursowania po 1 września bo nie wieże, że odchodzący Prezydent i Rada Miasta zrobili nam prezent. I to po tym jak wykopali Prezeskę Prezydenta (przypadek?). Czuję tu podstęp. Czy ktoś wie, ile naprawdę będzie linii, ile kursów dziennie, do której godziny? Krąży mnóstwo plotek, a żadnych konkretów. Potem się okaże, że linii będzie kilka o dziwnych godzinach tuż przed lub tuż po godzinach w których jest największy ruch ( czytaj godziny zmian największych zakładów, największego ruchu), a do tego autobusy będą do 20. Niech MPK poda do wiadomości co i jak. Ja do pracy jeżdżę linią 3 i bardzo mi ona odpowiada. Nie wiem co będzie od września, a bardzo bym chciała wiedzieć. Dzieci jeżdżą do szkoły, a pierwszy września to trochę za późno na zastanawianie się czym je ewentualnie wozić. Ceny cenami, ale jak to w końcu będzie wyglądać?
proponowałbym uruchomić linie do kunowa na ulicę fabryczną - jest tam zatoczka np na autobusy busy. na 3 zmiany pracuje tam trochę osób, w TBM Snacks, PerfectDoor i innych firmach tam znajdujących się. Bo jak się nie ma swojego samochodu to ciężko się dostać do Kunowa. Bo takie są godziny autobusu albo busa że szkoda gadać - albo 2 godz przed pracą albo już po rozpoczęciu pracy są jakieś busy. Ale znając życie to zaraz będzie że się nie opłaca..
Wszystko teraz zalezy od godzin kursow. Pracuje w firmie na Samsonowicza, autobus mialem o 5:05. W pracy bylem 5:15 i w kilka osob siedzielismy pod drzwiami, jak psy do 6, bo tak przychodzil szef i otwieral firme. Kursy dostosowali tylko do Hutnikow, a reszta pracujacych tam ludzi nie byla brana pod uwage. Chetnie bym jezdzil MPK, ale sami doprowadzili do tego, ze mieszkancy utrzymywali busy i pks. Mam nadzieje, ze juz nie bede musial wstawac po 4 zeby dojechac na 6 do pracy, gdzie roznica miedzy moim domem, a firma to ponad 5 km.