Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Biedronka na Stawkach: cena pomidorów inna na stoisku, a inna na kasie. „To tylko 1 zł”

Ilość postów: 20 | Odsłon: 3115 | Najnowszy post
  • Biedronka na Stawkach: cena pomidorów inna na stoisku, a inna na kasie. „To tylko 1 zł”

Byłam dziś świadkiem chodziło o cenę pomidorów ,facet pyta dlaczego inna jet na stoisku a inna na kasie i ku mojemu zdziwieniu kierowniczka odpowiedziała znacząco no to tylko 1 zł wg mnie nie była to stosowna odpowiedz więc uważajmy co i za ile kupujemy.W Biedronce oczywiście.

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Biedronka na Stawkach: cena pomidorów inna na stoisku, a inna na kasie. „To tylko 1 zł”

takie metody sa stosowane bardzo czesto , w Tesco to juz masakra pare razy zdazylo mi sie ze przy kasie byla inna cena niz na polce a najgorsze jest w tym ze zwracajac na to uwage pracownikom traktuja nas -kupujacych ja zlo konieczne wiec z kazdym prawie produktem chodze pod czytnik choc i tak zdaza sie ze ceny sa 3 inna na polce inna pod czytnikiem inna rzy kasie

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Biedronka na Stawkach: cena pomidorów inna na stoisku, a inna na kasie. „To tylko 1 zł”

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Biedronka na Stawkach: cena pomidorów inna na stoisku, a inna na kasie. „To tylko 1 zł”

to nie jest pierwszy raz ta sama kierowniczka to samo robila jak byla na polnej w biedronce.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Haha :) przypomniało mi się jak w październiku byłam na rozmowie w sprawie pracy w Biedronce. Zadano mi pytanie, co bym postanowiła zrobić, gdybym miała na stanie sklepu ileśtam ton pomidorów i nie byłoby szansy, by je sprzedać zanim się zepsują. Padały różne pomysły (przecena, promocja typu 2 w cenie 1, przesunięcie do innych sklepów itp) ale brakło mi kolejnych, gdyby żaden z tych nie został zaakceptowany. Że też nie wpadłam na to, by ceną nad produktem zachęcić klientów do kupna, nie zmieniając jej w rzeczywistości ;)

Żarcik oczywiście. Rozumiem zarówno klienta - bo dlaczego ma płacić więcej, niż sugeruje reklama, jak i pracowników - bo każdemu zdarza się pomylić, a w natłoku pracy jaki jest w Biedronkach o taką pomyłkę trudno. Nie podoba mi się jednak odpowiedź kasjerki, którą zacytowała założycielka wątku. Nigdy sama nie spotkałam się z tego typu sytuacją (a nieraz ktoś w kolejce chciał wycofać produkt z paragonu, bo np za drogi) dlatego jestem skłonna podejrzewać, że Pan klient zareagował nieodpowiednio na zaistniałą sytuację, stąd nieodpowiednia reakcja kasjerki. Czy tak czasem nie było?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Biedronka na Stawkach: cena pomidorów inna na stoisku, a inna na kasie. „To tylko 1 zł”

Z podobnych praktyk korzysta np. kochane przez was Tesco. Pamiętam 2 lata temu był na środku taki stół, na nim stała duża tablica z napisałem "Jack Daniel's 0,5l - 39 zł". Co się okazało? Na stole stały tylko butelki z Jackiem 0,7 l, który kosztował 80 zł. Trzeba na siebie uważać, bo wszyscy żerują na naszej nieuwadze.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ale się stało masakra. Jak nie chciał to mógł oddać te pomidory

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

wiecie co rozumiem oburzenie kazdego w sprawie cen bo tu zl tam zl i sie uzbiera.ale czy ktos sie zastanowił co Ci ludzie musza przejsc w pracy?oni lekko nie maja i nie zawsze jest ich wina ze cena sie nie zgadza.jak maja ponad 1500 cen do zmiany to poprostu moga nie zdazyć zmienic tych wszystkich cen

Ajsmen
          Zgłoś
          Odpowiedz

I tak średnio wyjdzie na zero.Dziś w Lidlu kupiłem pastę do zębów.Cena na półce coś ok.14.90 a na paragonie 13.45.Ludzką rzeczą jest popełniać błędy.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Ależ to nie chodzi oto czy chciał czy nie i za jaka cenę kupić.Jeśli tak będziemy podchodzić do życia to nie jest dobrze .Gdybym ja wzięła ze sklepu bułkę za 1 zł to nie wiem czy policja by nie interweniowała .Był już przypadek batonika w naszym kraju.Tu chodzi o uczciwość tego czy innego sklepu.To że dla jednego 1 zł to nic dla drugiego już nie jest takie nic.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

zgadza sie.bo nikomu sie przelewa ale moze ludzie ktorzy pracuja w takich sklepach poprostu sie nie wyrabiaja aby zmienic wszystkie ceny na czas.spojrzmy z tej strony

Ajsmen
            Zgłoś
            Odpowiedz

pracowałem kiedys w tego typu sklepie i wierzcie mi ze trza sie nakimnastykowac rowno zeby zmienic ceny na czas i nie zawsze sie udaje.ale pytanie moje jak zachowa sie kierownik sklepu na tego typu info od klienta

Ajsmen
              Zgłoś
              Odpowiedz

ajsmen niby masz rację, ale nie do końca. Jak na wszystko będziemy machać ręką , to będzie na wszystko wytłumaczenie. Pokażę ci inny przykład. Jednak uważam,że to działanie było świadome. Po świętach w pewnym sklepie była wyprzedaż. Napis - różne rodzaje blach i cena bodajże 14,99 zł. Przy kasie okazuje się, że akurat blacha którą wybrałam kosztuje 24 zł. Przeprosiny , zwrot pieniędzy i niby wszytko ok. Za tydzień znów różne blachy co prawda w innym miejscu, ułożone w piramidkę. 3 wzory a wśród nich, te same sprzed tygodnia. Cena znów 14,99. Biorę zadowolona i co ? I wielka KICHa. Sytuacja ta sama. Czy to jest uczciwe? Zaznaczam, że nie było napisane - od 14,99 zł. Tylko różne rodzaje blach - 14,99. Odpowiedz sobie sam.

Czy to też pomyłka

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Akurat jeśli chodzi o blachy to mogła być nie tyle pomyłka, co przeoczenie, albo działania klientów. Kiedy kupuje się produkty z promocji a jedne podobne są do drugich, to najlepiej sprawdzać cenę przy skanerze kodów, albo porównać kod z produktu z tym na etykiecie cenowej. Nie raz złapałam się na tym, że takie rzeczy są pomieszane - a mieszają często klienci, np rezygnując z zakupu i kładąc towar gdzie jest miejsce/wygodnie itd. Sama przed świętami miałam taką sytuację w Tesco. Z pomidorami to inna sprawa bo pomidory to pomidory - jak są na wagę, to jeden rodzaj, nie więcej.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Przy zakupach w supermarketach oczy trzeba mieć z każdej strony głowy.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Wiem o jakim sklepie piszesz .Ja natomiast miałam taka przygodę kupowałam wino i o 10 zł różnicy między półką a kasą .To chyba nie przypadek bo jak im zwróciłam uwagę to i owszem pieniądze oddali ale ceny nie zmienili . Byłam tam za kilka dni , ponieważ wino było przednie i chciałam kupić więc sytuacja ta sama .Wezwałam kierownika .Na tyle się poprawiło ze jestem rozpoznawalna w tym sklepie.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Takie praktyki sa niedozwolone, ale w pogoni za kasą "sklepy" robią wszystko by dodatkowo zarobić i nie wolno machać na to ręką bo kupując mało zauważasz od razu, że cena się nie zgadza ale np. przed świętami gdzie zakupy robi się hurtowo w dodatku z dziećmi, które trzeba pilnować i rozpraszają uwagę dopiero w domu zauważa się, że ceny się nie zgadzają.

Machanie ręka powoduje bezkarność placówek handlowych i dlatego taki wysyp promocji, które promocjami nie sa, łamania praw konsumenta a wystarczy, że większość będzie zgłaszała nieprawidłowości, pare kar i sytuacja się zmieni.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Ta naprawdę 23:11? To nie jedna blacha, tylko stosik i tylko jedna cena dotycząca blach. Gdy to się zdarzyło za pierwszym razem to faktycznie myślałam,że to pomyłka. Za drugim razem to nie pomyłka. Inna wyspa w innym miejscu i jedna cena i napis - Różne rodzaje blach, więc czemu jeden rodzaj o 10 zł droższy. Zaznaczam, że nie jedna taka inna. To bym zrozumiała, że jedną ktoś źle odłożył.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe