Dlaczego mniej pracy? Jak przychodzę po córkę na świetlicę to zawsze myślę sobie, że nigdy nie chciałabym mieć takiej pracy. Można dostać.... no, wiadomo czego - w tym rozdartym, rozwściekanym, jęczącym, marudzącym, pytającym, niczego nie chcącym robić - tłumie dzieci.
A ja uważam ze zarabiają bardzo dobrze. Prawie 3 tyś za pół etatu i 2 miesiące wakacji. Czas najwyższy zabrać im tę kartę nauczyciela niech pracują na kodeksie pracy jak każdy obywatel w tym kraju. Koniec wolności świętych krów.
"Biedni nauczyciele znów strajkują - 2800 zł netto " widocznie nie jest to tak dużo jak niektórym się wydaje, jesteśmy przecież w UE i zarabiajmy podobnie a nie tylko ceny europejskie a zarobki z Bangladeszu.
Niby masz rację, ale ostatnią grupą, która powinna wyciągać łapy po kasę są nauczyciele.
masz jakiś link w którym byłoby napisane, że nauczyciele protestują bo chcą wiecej kasy ?
czy tak tylko bajdurzysz ?
Cóz, przecież na siłę nikt nikogo nie wsadził na świetlicę. Mogli się uczyć i być lekarzem, wtedy zobaczyliby te rozwrzeszczane chore dzieci i jeszcze odpowiadaliby za ich życie i zdrowie. Teraz pewnie powiesz, że i wuefista ma cięzką pracę, czy n-l muzyki... Tylko po co? Każdy kto ma dzieci wie jaki to wysiłek.
jakiś geniusz napisał, że fryzjer czy budowlaniec może zostać nauczycielem no ok tylko jaki % tych osób ma przynajmniej maturę ?
widać to było po zeszłorocznym egzaminie w samochodówce czy budowlance :) ale prostym ludziom mało trzeba do szczęścia, kilka lat temu osoby, które ledwo zdawały na 2 czy 3 szły właśnie do tych szkół, a teraz wielcy artyści :) to już nie jest zakład fryzjerski tylko jakieś studio fryzjerskie czy inne duperele :) tak sobie podnoszą morale :)
No sorry, ale nie nauczysz się strzyc, farbować, czy choćby dobrze robić budowlankę a juz pedagogikę skończysz na pewno. Nie będzie nauczycielem chemii czy matematyki, ale w 1-3 będzie uczył i hydraulik i sprzątaczka jeśli ktoś im tylko po liceum opłaci te studia, choć niedługo pedagogiki nie będzie się nazywać studiami.
to idź i ty i skończ tę pedagogikę
będziesz też zarabiał kokosy
pytanie pomocnicze: dlaczego mityczny "ktoś" miałby hydraulikowi opłacać jakiekolwiek studia ?
Temu samemu hydraulikowi, który ostatnio skasował mnie na 120 zł za 15 minut roboty ? (koszt materiałów to 25 zł)
Skasował, ponieważ cos potrafi czego ty nie umiesz. Więc nie ma co się tak wywyższać drodzy nauczyciele bo ani wykształceniem się bardzo nie wyróżniacie ani umiejętnościami a pokazujecie na forum wielką dumę jakbyście jedyni studia skończyli.
to samo nauczyciele: potrafią to czego ty nie potrafisz.
w czym masz więc problem ?
Zazdrościsz im talentu i jakichś umiejętności? Z tym się trzeba urodzić.
Może porównać zarobki nauczycieli do wynagrodzeń rządzących i pracowników administracji państwowej,wtedy pensja 2800 wygląda bardzo marnie.Srednia pensja pracownika Kancelari Prezydenta Polski to 9000 zł,. Taki temat to nic innego tylko napuszczanie ludzi na siebie . Przerabialiśmy to już z górnikami, rolnikami , lekarzami.Nasza władza umiejętnie nami manipuluje ,myPolacy kopiemy się po kostkach ,a oni robią swoje.Polacy obudżcie się wreszcie,bo inaczej zostaniemy parobkami za 1200zł we własnym kraju
No ale to was tez nikt na siłę nie wsadzał do tych miejsc pracy, z których jesteście niezadowoleni. To tez mogliście się uczyć i być kimś tam- prawnikiem czy lekarzem. A za zdrowie, życie i bezpieczeństwo dzieci nauczyciel też odpowiada. Nie wiem, czy wuefista ma ciężką pracę, czy muzyk. Myślę, że ci , którzy najbardziej opluwają nauczycieli to nie mają dzieci i nie wiedzą, jak naprawdę jest w szkole. Idźcie na przerwę i zobaczcie - kataklizm. Nie mam zamiaru obrażać ludzi, którym w końcu ufam - powierzam im dziecko codziennie, od 8 rano do 16. Zajmują się nim, dbają o niego, uczą, odrabiają lekcje. Jest zadowolony. No to chyba nie mogą być leniami, chamami i nie wiem jak tam jeszcze ich nazwaliście.
Proszę nie obrażać ludzi którzy nie mają dzieci i nie wypowiadać się za nich!!!
nikt nikumu nie zazdrości ale w chwili gdzie większość ludzi pracujących na pewno w gorszych warunkach i za minimalne pieniądze nie placza tak i nie ubolewają jak nauczyciele
A co maja powiedziec pielegnisrki pracujace w Ostrowcu.Ich pensja brutto to ok.2000 zl i praca na trzy zmiany.
jak się nie mylę to chyba ma być jakiś protest pielęgniarek też upominają się o swoje inne grupy zawodowe też powinny zacząć się przypominać a nie narzekać .