może nie widać dlatego ,że w szkole własnie siedzą i sprawdzają..? no bo jak te dziecii jednak mają sprawdzone zeszyty,ćwiczeniówki,sprawdziany...no ciekawe kto to robi...hm...
W wiele rzeczy nie wierzysz tylko dlatego, że się na tym nie znasz i nie masz bladego pojęcia na czym w rzeczywistości ta praca polega. Lekcje to relaks w porównaniu do reszty
Ja nie zrozumiem nigdy jakim problemem jest sprawdzenie nauczycielowi sprawdzianów, które pisać muszą i te mniej zdolne dzieci. One muszą sobie radzią a nauczyciel ma problem?
Mnie rozsmiesza jak nauczyciele musza sie przygotowywac do lekcji! Czyli co czytac Pana Tadeusza 10 raz? Dajcie spokoj z tymi strajkami I do roboty sie brac narzekacze wieczni!!!
Spróbujcie mówić do lustra przez 45 minut. Cokolwiek.
Większość padnie po 3, 5, 10 minutach.
A teraz spróbujcie mówić cokolwiek sensownego choćby przez 15 minut.
Bez yyyyy, aaaa, eeee
Po tym prostym teście wielu zmieni optykę.
ja nie narzekam, jestem nauczycielem i mam mnóstwo kasy , super zarabiam zgodnie z tym co planowałem decydując, że idę na studia pedagogiczne, nie zamierzam się przed nikim z tego tłumaczyć ani z tego powodu usprawiedliwiać, ci który w życiu nie wyszło nie powinni nauczycielom zazdrościć, serdecznie współczuję
Ty przynajmniej przyznajesz się do tego, że dobrze zarabiasz. Problemem są jednak inni nauczyciele, ci którzy twierdzą, że należy im się więcej.
Kupa kasy jak na takie wykształcenie, jednak nie każdy chciałby za tą kasę pracować.
Próbowałeś kiedyś stanąć przed grupą nastolatków i sprawić, żeby z ciekawością słuchali? Jeżeli masz jedno dziecko to spróbuj sobie wyobrazić 30 przez godzinę, inne grupy przez następne lekcje. Byłbyś dla nich autorytetem ? jezeli nie to przypomnij sobie starą mądrość, żebyś cudze dzieci uczył.
Sprawdzanie prac klasowych nie sprawia nauczycielom problemu, ale muszą na to poświęcać czas w domu...A przecież między innymi o czasie pracy nauczyciela mówimy w tym wątku.
malo wiesz dolicz rady wywiadowki ciale szkolenia bo niestety zeby uczyc innych samem trzeba sie ciagle doskonalic zmieniaja sie metody techniki noi biurokracja czyli cala dokumentacja o ktorych nie maja pojecia ci ktozy w szkole nie pracuja sprawdzanie sprawdzianow itd... latwo sie mowi ale to zajmuje lacznie ponad 40 godzin nie 18 takie stwierdzenia sa wielka niesprawiedliwoscia
Jesli nauczyciele pracuja 45 godz tygodniowo jak to napisalas to musieliby pracowac po 8 godz dziennie,a to jest nieprawda.Wystarcz ze mieszkam obok szkoly i widz o ktorej przychodza nauczyciele do szkoly,a kiedy koncza zajecia.
Mała niescislość.Nauczyciel dyplomowany Ostrowiec okolo 20 lat stażu PIT 69000 Brutto.I jakie 25 godzin tygodniowo,nie przesadzajmy
Jakim prawem my POLACY mamy protestować?? Przecież u nas żyje się najlepiej w UE. Niech strajkują Niemcy, Włosi, Francuzi, Anglicy czy Grecy, oni mają powód do niezadowolenia. Nam niczego nie brakuje, mamy dobre zarobki ,dobru rząd i cieszmy się z tego
Tu nie chodzi o to czy nauczyciele zarobią więcej. Chodzi o to że by im dać, znów zabiorą komuś innemu a przeważnie najbiedniejszym np niepełnosprawnym.Jak kołdra jest za krótka to dla wszystkich obywateli. Nie można z nauczycieli robić oligarchów społecznych za publiczne pieniądze.
Zlikwidować kartę i przywileje.
od przyszłego roku po wyborach będzie zlikwidowana ,teraz wybory i boją się dużo mówić,ma być zlikwidowany także z kartą zasiłek kompensacyjny dla nauczycieli
twoje przywileje też zlikwidować?????