Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Biedni nauczyciele znów strajkują - 2800 zł netto (do ręki) to mało

21:54 nie mam zamiaru cię przekonywać, ale wg. mnie z tym fb 17:11 ma rację. Istnieją inne formy porozumiewania np. maile czy forum klasowe na Librusie. To jest moja subiektywna ocena. Ale podoba mi się to co wcześniej napisałaś (mam nadzieję, że nie przeszkadza ci forma "ty"). Ja dodam, że dzieciaków nie można traktować jak wrogów, jak zło konieczne. Tak samo i rodziców. Właśnie współpraca z rodzicami jest bardzo ważna. Wydaje mi się, że ci, co tutaj tak źle piszą o nauczycielach, nie znaleźli z nimi wspólnego języka. Jednak również i rodzic nie powinien nauczyciela traktować jak wroga. Przecież zależy im na tym samym na dobru ucznia czytaj dziecka.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dzięki za cenne uwagi:))

Gość_nadzieja umiera osta
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 479

Odp.: Biedni nauczyciele znów strajkują - 2800 zł netto (do ręki) to mało

21:54 a wg mnie nauczyciel nie jest kolegą ucznia i w znajomych nie powinien go mieć. Juz była sytuacja, że nauczycielka miała problemy przez fb, gdzie były jej prywatne zdjęcia, sprawy osobiste a uczniowie, którzy byli w znajomych wykorzystali to przeciwko niej. Są różne formy komunikowania się, a to opinia nie moja a specjalistów i zgadzam się z nią. Moja córka nie ma w znajomych nauczycieli, bo to nie jej kumple.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Mam nadzieję, że czytasz posty ze zrozumieniem. Na fb nie ma żadnego mojego zdjęcia, są tylko porady i projekty. Ludzie litości. Tu faktycznie są wątki plotkarskie. i jeszcze jedno, z czego wnioskujesz o kumplowaniu się? Ze pomaga się uczniom w ich wszechstronnym rozwoju? zamilcz, albo oskarż mnie o nadużycia. Niczego nie mam do ukrycia, można sprawdzić każdy post. Koniec. Zdenerwowałam się, nie znoszę wtykania nosa w nie swoje sprawy:(

Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 488

Należy umieć odróżnić kwestie wychowania od kumplowania. Nalezy cieszyć się, ze uczniowie nie umieszczają niczego nagannego na swoich stronach, bo dzięki temu że jestem wśród znajomych, szybko mogę to ujawnić. Nie wszyscy zapraszają. Być znajomym nie znaczy też być kumplem. Nie interesuje mnie, co Twoja córka prezentuje wśród swoich znajomych.

Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 471

14:38 nie masz racji, młodzież nawet jakby ktoś pluł na dobrego nauczyciela to będzie i tak go szanował i odwrotnie. Widzę to u mnie w domu, oczywiście tu napiszę co myślę ale dziecku powiem, że nauczyciel ma rację, bo bez tego szkoda dziecko do szkoły wysyłać a i tak na niektóre lekcje czasem szkoda. Moje dziecko chodzi na świetlicę i nie wychodziłaby stamtąd najchętniej tak uwielbia swoją panią. O innej tez mówi same pozytywne rzeczy ale nie może mówić dobrze o nauczycielce, która szarpie dzieci. I wcale nie ma tak jak mówisz tych kontroli, gdyby były wyciągane konsekwencje to zapewne jedna nauczycielka, która między innymi moją córkę "uczyła" na pewno by nie pracowała a pracuje, mimo skarg rodziców u dyrekcji. Tak samo w byłej szkole dzieci był zwykle raczej niezbyt trzeźwy nauczyciel i niewiele, żeby nie powiedzieć nic nie robił a dyrekcja skargi rodziców raczej olewała, gdy mówiłam, żeby to zgłosić, to matki, które miały już dzieci z starszych klasach mówiły, ze nie ma sensu, bo już zgłaszali. Kontroli jest za mało, gdyby było to nie było by samobójstw w szkołach, przemocy, romansów uczennic i nauczycieli a bywają. Sporadycznie ale jednak.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Samobójstwa w szkołach? O ile mi wiadomo, ostatnie zdarzyły się, owszem, ale nie uczniowie z Ostrowca i nie na terenie szkoły lecz dojeżdżający , na terenie ich miejscowości, tj, kilkanaście km od nas. Na przemoc reagujemy, a romanse? Pierwsze słyszę!

Gość_wesołek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

21:42 ale ja nie piszę o Ostrowcu a odnoszę się do linku, który wrzucił ktoś wcześniej. Co co dogadania się to z jednym nauczycielem się dogadasz a z innym nie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No to co zrobisz? dobranoc:)

Gość_zmęczona
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 476

jakie 25 -ich etat to 18 godzin w tygodniu, no chyba że ma nadgodziny to tak.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

etat to 20 godzin bo do 18 godzin doszły 2 godziny nieodpłatne

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

no i pracują często w 2uch 3ech szkołach 2,3 wypłaty i tak mało nie znam wiekszych obiboków

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 482

plus 40 godzin sprawdzania przygotowania w domu tygodniowo

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

hehe, niezły żart.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 484

Etat na świetlicy to 26 godzin plus 2,pedagodzy jeszcze inaczej.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 486

Ten co tak wyliczył, nie ma pojęcia o siatce godzin, o czasie do dyspozycji szkoły, o 2 obowiązujących dziennikach i jeszcze wielu innych sprawach. Mędrcu, nic nie wiesz o szkole, tyle że za 18 pensja. Przestań pisać bzdury!!!

Gość_zmęczona
        Zgłoś
        Odpowiedz
1234 ... 202123
Przejdź do strony nr
62 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę