Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Biedni nauczyciele znów strajkują - 2800 zł netto (do ręki) to mało”.
                        • Odp.: Biedni nauczyciele znów strajkują - 2800 zł netto (do ręki) to mało

Ciekawe czego nauczy nauczyciel w ósmej godzinie pracy i jakie to będą przedmioty - od 14- do 15. Może matematyka? Nawet jeśli będą musieli pracować do 15, to i tak będzie tak jak teraz- tyle, że te papiery, dekoracje i spr.klasówek będą robić w szkole. Przecież nie będą uczyć do 15. , a potem w domu resztę? Pomyślcie trochę. Taka specyfika pracy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

tak samo nauczy jak teraz dawniej jak było dużo klasd była szkoła na dwie zmiany i dali radę to normalne

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

zobaczą co to tak naprawdę jest praca urlop 26 dni itp

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 394

Odp.: Biedni nauczyciele znów strajkują - 2800 zł netto (do ręki) to mało

Ale dzieci nie stracą przecież nic. Jakie dekoracje?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jakbyś ciut trochę rozumiał/ła to, że nauka w późniejszych godzinach nie jest dla dziecka przynajmniej młodszego wydajna. Sam też uczyłam się do 17 i to było najgorsze. Po powrocie nie chciało mi się lekcji odrabiać, rano pospałoby się. Szkoła to nie jest przedszkole, że dziecko uczy się przy okazji, globalnie. Nawet w klasie 1 musi być wysiłek. Ci wysoko trąbią że klasa 1 to pestka, zabawa. Jaka zabawa, skoro moje dziecko 6letnie musi poznać wszystkie litery, czytać jako tako, bo w klasie drugiej teksty są dłuższe. Nic się nie zmieniło. Co innego mówią a wymaga się co innego, więc nie pisz, że godziny na naukę są nieważne.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Moje 5letnie zna już litery. Umie czytać i pisać, nie jest geniuszem. Moja siostra czytała gazety jak miała 4lata.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gieniusze z gienialnej rodziny. A ja jak miałam 4 lata nie tylko czytałam gazety, pisałam do nich reportaże i robiłam zdjęcia.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 404

I pewnie właśnie dlatego nie odpowiada ci wysyłanie dzieci do szkoły w wieku 6 lat

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Pewnie do mnie pijesz. Starsza poszła jako 6latek do 1szej klasy. Ale posyłanie wszystkich dzieci tylko dlatego, żebyście Wy nauczyciele mieli pracę jest bez sensu. I dodam, że nie trzeba być geniuszem, żeby czytać jak się ma 5lat, to zupełnie naturalne jesli rodzic poświęci trochę czasu. Nie oszukujmy się, wszystkie sukcesy dzieci zarówno małych jak i tych w liceum są zasługą ich samych, po części rodziców ale nie nauczycieli.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Za to niektórzy nauczyciele bardzo chętnie podpisują się pod sukcesami uczniów. Mój syn w podstawówce zdobył I miejsce w konkursie j.angielskiego - od początku posyłałam go na prywatne lekcje. Oczywiście przy odbiorze nagrody było, że to zasługa pani, która uczyła go w szkole, bo go " przygotowała". A prawda taka, że sama musiałam szukać materiałów i tematów, bo pani zainteresowanie było zerowe. Nie mówię, że wszyscy tak robią ale ja akurat mam takie doświadczenie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To tak, jak z tymi słabymi, cóż geny. A te zdolne mają geny po nauczycielu chyba. Powinnaś się odezwać i "podziękować".

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 392

czy pis czy inna partia to zlikwidują bo każdy tylko gada żeby go wybrać a potem nic

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 400

Drodzy nauczyciele.Nie piszcie na tym beznadziejny wątku. Niech się wzywają,jak im to sprawia przyjemność. A tak wogole. To po co nauczyciele.zlikwidować ten.zawód.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zgadzam się z gościem z 19.24. Zlikwidować zawód nauczyciela. Rodzice niech sami uczą swoje pociechy albo zatrudnią guwernantki. Im mniej wykształcony naród tym dla niektórych lepiej. Niech rodzice sami przygotują swoje pociechy do matury z biologii, języków obcych, historii, matematyki, polskiego itd. a potem z wynikami tych matur na studia medyczne, prawnicze, informatyczne. Świetny pomysł, po co nam nauczyciele ? Przecież my wiemy najlepiej jak, kiedy, czego uczyć.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tylko ciekawe gdzie by się podziały te wszystkie osoby, które nie mając pomysłu na życie, nie podostawały się na dobre studia i z braku laku teraz uczą w szkołach..? Nie oszukujmy się, 3/4 nauczycieli to właśnie takie osoby typu"nie dostała się na medycynę/prawo to poszła na biologię/historię a potem wylądowała na etacie w szkole choć to nie uczenie dzieci było jej marzeniem". I teraz pracują jak za karę, narzekając na dzieci, rodziców i utyskując jaki to strasznie trudny zawód po trudnych studiach.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 410

Chyba nie masz dzieci i nie wiesz ile wynoszą ze szkoły a ile sami pracują na swój sukces i jakie znaczenie mają predyspozycje. Jak już to wydawnictwom bądźmy też wdzięczni, bo dzięki nim dzieciaki mogą się uczyć.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Masz rację gościu 15:28. Dobrzy uczniowie najwięcej zawdzięczają rodzicom i swojej ciężkiej pracy a nauczyciele co najwyżej mogą się potem podpiąć pod ich sukces. Choć bywają też wyjątki.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 411

Ja bym chętnie zatrudniła osobę która tak krytykuje nauczycieli, żeby popracowała tylko pięć godzin z grupą 25 osobową. Na pewno ta osoba zmieniła by zdanie. Rodzice często nie potrafią poradzić sobie z jednym dzieckiem,nauczyciel musi opanować ,

zadbać o jego bezpieczeństwo i nauczyć tak liczną grupę.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 1718202223
Przejdź do strony nr
62 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -