Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Biedni nauczyciele znów strajkują - 2800 zł netto (do ręki) to mało”.
          • Odp.: Biedni nauczyciele znów strajkują - 2800 zł netto (do ręki) to mało

No, dała radę jak większość nauczycieli... przykre, ze posyłamy dzieci do szkoły a uczą ludzie głupsi od tych co są po zawodówce. Nie sądzisz, ze uwłaczają zawodowi nauczyciela? Może to jednak normalne?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

to nie posyłaj swoich dzieci do szkoły

wiedzę możesz im przekazywać sam.

no co , bohaterze ?

Gość_nauczyciel
              Zgłoś
              Odpowiedz

To już moja sprawa co zrobię. Nie jesteś dla mnie żadnym autorytetem i nie planuję cię słuchac. Rady zatrzymaj dla siebie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 230

Odp.: Biedni nauczyciele znów strajkują - 2800 zł netto (do ręki) to mało

A jednak złość złość i zawiść bierze górę. Każda praca ma swoją specyfikę.Nie słyszę narzekań n-li ale słyszę kąśliwe i złośliwe uwagi może rodziców a może ludzi sfrustrowanych, bo nie wyszło coś im w życiu. Tak to na pewno wina nauczycieli, że coś w życiu nie wyszło.

Do pani 16:59 w aptece można pracować po technikum farmaceutycznym. Po co kończyć studia skoro taka beznadziejna praca, a studia bardzo ciężkie?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

no studia pedagogiczne to najtrudniejsze studia jakie mogą być idą własnie ci co nie dostaną sie na medycyne prawo albo inne

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A, ja jestem po zawodówce i zarabiam spokojnie 5-6 tys. do ręki, (8 godz. sobota, niedziela wolne).Mam rodzinę nie złą furke i leci mi jak z płatka.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 232

Skąt ta zawiść?

Gość_gosc1
            Zgłoś
            Odpowiedz

I dlaczego tyle jadu. Jak komuś jest ciut lepiej to trzeba go zniszczyć.

Gość_gosc1
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 239

W sumie to przecież wg nauczyciela farmaceuta się nie wysila, nie ma odpowiedzialnej pracy i jak pomyli leki to spoko luz. To nauczyciele za nic nie odpowiadają i błędów nie popełniają.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A gdzie napisałam, że łatwy kierunek farmacja? Po prostu pani narzeka, więc grzecznie zapytałam, dlaczego nie poszła do technikum farmaceutycznego, po nim też sprzedaje się w aptece. Nikogo nie obraziłam. A dlaczego ma pomylić leki?

A i jeszcze jedna rzecz 18:06 nie jestem nauczycielką. Zatkało kakao? No tak, bo jak ktoś dobrze napisze o nauczycielu, to na pewno nauczyciel. Nie po prostu ja jadu w sobie nie mam. Skoro powierzam swój największy skarb moje dziecko osobie w postaci nauczyciela, to ufam mu, wiem, że chce dla niego dobrze. Co jak co , ale żaden nauczyciel nie chce dla swoich wychowanków źle. Co nie mam prawa tak myśleć? Dziwne no nie? Mam dość opluwania tych co nie zasługują na to. Nie spotkałam, (sorry raz) takiego nauczyciela o jakim tu wypisujecie. Myślę, że macie ze sobą problemy i warto komuś dokopać.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Dochodzę do wniosku, że Karta Nauczyciela jest największym problemem tego środowiska. Nie dość, że nadmierne przywileje powodują złe nastawienie do nauczycieli innych środowisk zawodowych, to jeszcze sami nauczyciele nie mogą przez to zrobić porządku we własnych szeregach. KN zabija konkurencyjność, kreatywność, promuje zaś miernotę i przeciętność. W warunkach kodeksu pracy zły nauczyciel w sposób naturalny zostałby zastąpiony dobrym. Wolny rynek zdecydowałby o promocji, awansie (także finansowym) nauczyciela. Tak, jak dzieje się to w innych zawodach poza budżetówką. Dobry nauczyciel powinien zarabiać bardzo dużo, ale pracować wg. kodeksu pracy. Zły i niedouczony powinien być wyrzucony z zawodu przez mechanizmy wolnego rynku pracy. Wraz ze światłymi i mądrymi nauczycielami z powołania wróci szacunek i prestiż tego zawodu.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

tak czy tak ma być na pewno zlikwidowana i to podobno od przyszłego roku góra za dwa lata i dobrze bo wszystko się zmienia to i karta powinna być zniesiona i nauczyciel także będzie nauczycielem a nawet lepszym,będzie pracował 8 godzin jak każdy a jak komuś nie będzie pasowało to się zwolni ,nie będzie odpraw,wymagań

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

to prawda zero odpraw,8 godzin ,urlop 26 dni,pozwalniają wiekszość bo przez 8 godzina nie będzie potrzeba tyle nauczycieli

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 246

Czy ktoś z piszących tutaj przeczytał kartę nauczyciela, tylko szczer:ze? Mam wrqźenie źe piszecie o czymś o czym nie macie pojęcia.

Gość_gosc1
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

tu jest karta nauczycielahttp://www.prawo.vulcan.edu.pl/przegdok.asp?qdatprz=akt&qplikid=2

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 247

Pierwsza mądra wypowiedź. brawo...

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 251

Wierzysz 19:06? Polecieliby najpierw ci bez znajomości i nie byłoby ważne, że zostałby gorszy.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 306

Pani nie narzeka, napisała, że lubi swoją pracę. Pani napisała jedynie, że śmieszy ją to że nauczyciele uważają swoją pracę za ciężką. I ma rację. Za to ty masz wyraźnie problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
1234 ... 910121415 ... 20212223
Przejdź do strony nr
62 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -