nie jest tak zle jak ktoś potrzebny do pracy to nie znajdziesz
Za to że bezrobocie w Polsce spada to ci pseudo urzędnicy w takich miastach jak Ostrowiec powinni dziękować i " po rękach całować " rządy takich krajów jak Niemcy, Francja, Włochy, Anglia i wielu innych którzy otworzyli swój rynek pracy dla osób które chcą pracować tylko w Polsce nie mogą , bo nie mają znajomości.
W czerwcu 2015 stopa bezrobocia wynosi 10,3% tak podają media,a jak sytuacja w naszym mieście?Patrząc na ostrowiecki rynek pracy jakoś nie chce mi się w to uwierzyć.....))
Pod koniec roku 2015 ma być 8% tak prognozują....?Ps Co będzie w 2016 5%?
w 2016 r Ameryka
Ja niestety nie widzę tego spadku bezrobocia na 10.3%,nie wiem co sadzą inni?
Najniższe bezrobocie od 1991r.!A w Ostrowcu jak to się ma do statystyki?
Na koniec czerwca 2016r. - 15% bezrobocia w powiecie.
Bezrobocia to nie ma już od dawna.
Chyba w Warszawie nie ma bezrobocia(do gość 13:01)A w Ostrowcu jest niestety i to duuuże!
Tak duże, że pracownika nie idzie znaleźć
18:19 ja mogę być twoim pracownikiem.Umiem kopać łopatą tylko szybko się męczę.Daj namiary.Mam jeszcze kilku kolegów z podobnymi kwalifikacjami.A twój pracownik to co musi umieć?
Wcale się nie dziwię, ze nie można znaleźć za min. krajowe.Dobra płaca, to i chętnych pełno i to z kwalifikacjami,taka prawda....z tym małym wyjątkiem,że w Ostrowcu prawie wszędzie płacą min.i wymagana "grupa",ot ostrowiecka rzeczywistość))
Nie można znaleźć, bo mamy urodzaj na magistrów czegoś tam a solidnego fachowca nie uświadczysz. Papierek gość ma, nic nie potrafi a chciałby zarabiać jak prezes.
Solidny fachowiec nie będzie pracował za min.krajowe. lub podobną kwotę.A w naszym mieście min.to standard.Czy coś umiesz, czy nie, min.krajowe i do "pracy".(*patrz oferty PUP)
Solidny fachowiec? Nie wśród tzw. bezrobotnych
Jest za to niewolnictwo i wyzysk.
To zlikwidowac urzad pracy jak niepotrzrbny