Koniecznie trzeba PiS odsunąć od władzy,konstytucja,konstytucja,
Sprawdź zatem jakie jest realne. Poszukaj sobie pracy za normalną pensje, a nie minimalną - przekonasz się, że wcale nie jest tak różowo jak statystyki mówią. Poza tym jaki udział ma w tym PiS? raczej żaden, a może nawet gdyby nie PiS i te ich "zasiłki" byłoby jeszcze niższe.
18zł/h brutto
Dniowki.
Mamy najnizsze bezrobocie od 27 lat, po co robisz taka dezinformacje? Chyba tvn cie zatrudnil.
Ciekawe o ile wrosłoby bezrobocie gdyby zabrać 500+?
Z roku na rok bezrobocie spada, ale popatrz z boku to zobaczysz, że oprócz zmian w naszej gospodarce to emigracja zarobkowa zmniejsza bezrobocie. Wyjeżdżają młodzi ludzie i to jest dramat bo zapuszczają korzenie na obczyźnie. Z klasy mojego syna z 28 chłopaków 15 wyjechało do Anglii, Norwegii, Niemiec i Holandii. No nie wiem czy jest z czego się cieszyć. U nas marne zarobki i młodzi muszą szukać szczęścia w świecie, bo tu nie są w stanie wystartować w dorosłe życie.
Dokładnie tak jak piszesz, emigracja plus ujemny przyrost, a ludzie myślą, że rząd jeden z drugim to zrobili. Przeceniacie polskich ekspertów ekonomii. Większość z nich nie byłaby nawet poprowadzić zwykłego kiosku, aby nie zbankrutować.
Gospodyni domowa lepiej zarządza budżetem niż ministrowie i ich eksperci. To co się dzieje w gospodarce nie napawa optymizmem.
w ostrowcu 3x wieksze. PiS sra na ostrowiec
Jakie bezrobocie mam dobrą ofertę pracy za granicą i nikt nie chce pracować.
Jestem zdania, że gdy państwo przestało tak tłamsić i ograniczać polskich przedsiębiorców to Polska miałaby jeszcze lepszą gospodarkę, bo jednak Polacy to kreatywni ludzie. Gdyby tylko nie rzucać im kłód pod nogi, no ale mamy jak mamy.