Jeśli czytałeś/aś artykuł to chyba widać, że ktoś się przejął i sprawą zajął.
Postawcie się w jego sytuacji. Biedny człowiek.... Znieczulica społeczna .
Jak to nie ma mieszkań skoro są może nie nowe ale stoją puste .Nawet spółdzielniane są pustostany ludzie nie wiedzą czy nie chcą wiedzieć.
może nie wiedza a może dla nich są za drogie nawet te ze spółdzielni, sam tak jak Sławek jestem bezdomny oczywiście pracuje i czasami po pracy bądź w trakcie kilkuminutowej przerwy mam możliwość sprawdzenia skrzynki e-mail czy zerknięcia na forum, często śpię w pustostanach w gminie ćmielowskiej a do tutejszej opieki nie chodzę bo jedyną pomocą jaką otrzymałem to "mogę sobie dorobić" jak powiedziała mi jedna z pracownic więc dorabiam wykonując drobne prace za kromkę chleba, raz tylko poprosiłem o pomoc więcej już nie poproszę nikogo a nawet nie chcę, jedyna i najgorsza przykrość jaką spotykam to ta kiedy inni patrzą na ludzi bezdomnych jakby byli oni gorszym gatunkiem, mój czas dobiega końca nie wiem kiedy i czy jeszcze coś poczytam na forum, pozdrawiam wszystkich
15:22 to co gorsi, wygodne pasożyty tak patrzą na ludzi. Ja szanuję każdego człowieka a urzędnikami mam nadzieję zrobimy porządek To oni żyją na nasz koszt a ja wolę pomóc biednym i bezdomnym niż utrzymywać ogrom ludzi oderwanych od rzeczywistości.