Puknij się w czoło!Wszystkie dzieci są nasze, zamiast być zadowolonym że poprawił się los dzieci i ich rodzin to Ty na odwrót.Po drugie zwiększyło to przyrost naturalny który jest niski i stworzyło warunki do planowania większej rodziny w poczuciu stabilności finansowej.Przemawia przez Ciebie to co najgorsze,zawiść i zazdrość.Sam z żoną wychowałem 5-kę dzieci i nikt nam nic nie dawał a mimo to nikomu nie zazdroszczę że otrzymuje 500 plus a wręcz się cieszę bo wiem że jest to duże wyzwanie.
A u mnie w rodzinie ja pracuję, mąż pracuje i bierzemy 1000 zł.
Pewnie też źle i znajdą się tacy co znowu będą krytykować. Mam to w nosie, jak się należy, to biorę.
A wszyscy którzy krytykują to zwykli zazdrośnicy. Rozejrzyjcie się wokół, u was w rodzinach też są tacy, którzy pobierają 500+.
poprawili los dzieci? heh raczej rodziców
Jak rodziców to i dzieci gościu 07:11.
07.11, a to nie jest dla ciebie równoznaczne?? Przeciez jak rodzicom żyje sie lepiej to dzieciom też.I nie wyskakuj mi z jakąś patologią, ktora wszystko przepija a dzieci nic z tego nie mają.Tacy byli, są i będą.Zabranie 500+ nie zlikwiduje tego, najwyżej częściej będą chodzić do MOPS po zapomogi, a to wciąż pieniadze z podatków.
Chcesz likwidacji 500+?.
Zapisz się do nowoczesnej :)
A co to za rodzic, który myśli o sobie a nie o dziecku?
Mam więcej kasy dzięki 500+ to gospodaruję ją mądrze:
40% odkładam na konta dla dzieci aby zabezpieczyć im przyszłość (po 18 roku życia),
20% na comiesięczne zajęcia dodatkowo płatne sportowe dla dzieci,
10% na drobne przyjemności na które dotychczas nie było pieniędzy - wyjście na pizzę, do kina.
20% na lepsze zakupy, czyli: ubrania ze sklepów odzieżowych (Pepco, textil, promocje w sklepach firmowych) zamiast ciuchlandu, zakup smaczniejszych płatków śniadaniowych zamiast najtańszych marketowych, itp.
10% odkładam na wakacje, ferie, na które dotychczas nie mogliśmy sobie z dziećmi pozwolić.
Tak, pracuję, nie piję, nie palę, a dzięki 500+ nie muszę liczyć każdego jednego grosza który wydaję.
Pasuję do Waszych statystycznych "patoli"?
tak robi tylko pare % osob
Czyli uważasz 14.06, ze tylko parę % ludzi są normalni, a cala reszta to patologia?? A do której grupy zaliczasz siebie?
Jak kontrole dostaniesz to se naodkladasz. A bachor 500+ i tak bedzie mial 40% podatek dochodowy, powiedzieli ci?
Nie bachor tylko dziecko, a lepiej odłożyć 40% niż kupić 40 procentową :)
Jak wszystkie dzieci są nasze, to..........kup mojemu synowi rower !!!!!
A dlaczego mam dokładać z moich podatków żeby ktoś sobie odkładal 40% dla dzieci? Jakim prawem?
Nie z Twoich bo Ci co pobierają 500 + też płacą podatki i odbierają po prostu swoje pieniądze. Ty nie masz dzieci to płać.
I tak w przyszlosci bachory 500+ beda placic 40% podatek dochodowy - oddadza z nawiazka, a kaczka wyprowadzi polske z unii to nie uciekna, polityka ahahaha
Żenada 11:13 do swoich dzieci też mówisz bachory???