a ja będę głosował na partię która to zlikwiduje
Nie znajdziesz takiej partii 11:38 :)
nie ma takiej, która to zrobi. To byłby jej koniec.Po drugie PiS wygra i to jest smutna prawda. Po prostu na chwilę obecną nie ma partii z którą mógłby przegrać.I to jest straszne. Opozycja się nie zepnie do kupy niestety.
11.38, a glosuj sobie na kogo chcesz, twoja sprawa.Fajnie by było, zeby partia na którą zaglosujesz wygrała i zabrała ci wszelkie przywileje jakie należą ci się np w pracy, tzn podwyżki, zmniejszyła dni urlopu, podwyższyła podatek od dochodu, zmniejszyła minimum krajowe, podwyzszyla do 70 lat wiek emerytalny, a wszystko to w imię zalatania dziury budżetowej.Ciekawe co ty i tobie podobni pisaliby wtedy na forum? Kogo by przeklinali? Na kogo zgoniliby taki stan??
A co mają przywileje z pracy gdzie się pracuje do darmowego rozdawnictwa pieniędzy tym którzy żerują na pieniądzach darmowych bo nie chce się pracować tylko zerować na dzieciach,mopsach,gopsach i tp ,znam takich,trochę więcej rozumu i inteligencji by śię przydał o dla ciebie
Wiek emerytalny to i tak ci podwyzsza czy chcesz czy nie - ktos musi orac na 500+
Podwyzki i tak zabiora za wprowadzenie wolnych niedziel, nastepna sie odzywa co ja mops utrzymuje i mysli ze jest najmadrzejsza
13.46 nie należę pod mops, to po pierwsze, a po drugie nigdy zadna instytucja panstwowa nie pomogla mi w wychowaniu dzieci, które są juz dawno dorosle, one tez nie pobierają 500+, ponieważ są jeszcze stanu wolnego i wciąż sie edukują na studiach wyższego stopnia, jednak to nie powoduje u mnie zazdrości, ze teraz rodzice mają lżej, niż ja miałam i mnie podobni.
Ja bym chciał tylko jednego warunku: aby otrzymać 500+ jedna osoba z rodziny musi pracować.
500 zł powinna dostawać rodzina, w której oboje rodzice pracują. Albo tak jak postulowała Gronkiewicz-Waltz - warunkiem uczeszczanie do przedszkola, a do tego przynajmniej jeden rodzic pracujący.
Dokładnie, a tak to patusy rozmnazają sie na potęge - wysyłac do prac interwencyjnych długotrale bezrobotnych a nagminnie korzystajacych z socjalu
Czyli jak ktoś straci pracę to i 500 powinien stracić ? Gdzie tu logika ? Poza tym w większości jest tak że ludzie pobierający to świadczenie pracują.
Czytaj ze zrozumieniem DLUGOTRWALE czyli takich ktorym sie nie chce pracowac. Eh ten elektorat pis
a ja będę głosował na taką, która to coś zlikwiduje a z zamian za to stworzy warunki do pracy. Rozdawnictwo kasy to demoralizacja, która prowadzi do patologii
Dokladnie, fabryki otwierac a nie rozdawac nie swoja kase
Państwo ma fabryki otwierać ? Puknij się w głowę 06:36, komunizm się skończył.
ty się puknij. Państwo ma tworzyć warunki do rozwoju tych fabryk poprzez szukanie inwestorów i generalnie obniżenie podatków dla nich (koszty pracy), tak jak robią to inni. Z pewnością lepiej na tym wyjdziesz nic dostając od państwa niesłusznie 500 zł, bo one przykłądowo idą z moich podatków i innych ludzi małozarabiających , którzy wspólnie łożą na nierobów i kler oraz ambicje polityczne pewnego pana