do asi-sos do frytek- przepis ktoś wcześniej napisał i ten sos co jest na frytkach jest też składnikiem sosu do makaronu.
sos:
4ząbki czosnku
3łyżeczki chrzanu firmy "POLONEZ"
3 łyżeczki musztardy
1 łżka soli
1 jajko
1 łyżka koncentratu pom
7 łyżeczek cukru
około szklanki oleju
olej dolewać powoli podczas miksowania składników bo inaczej sos się oważy
Moze ten makaron jest na styl a la carbonara ?
ja sie odważyłam i zrobiłam ten sos oczywiscie zmniejszyłam ilosc cukru na 3 lyżeczki Sos wyszedł całkiem niezły ale do jakiejs wedlinki na kanapke a nie do makaronu Wiec nawet jesli ten przepis to sciema to i tak wcale nie jest taki zły
Do oryginalnej pasty czyli makaronu na cieplo nie dodaje sie nigdy majonezu.Chyba ,ze chcecie zrobic salatke makaronowa
ze szklanką oleju??? nie za bardzo ten sos mi sie wydaje...
ja uwielbiam tam jesc
Moi drodzy warto też podawać jakiej firmy produktów używacie bo smak na majonezie Kieleckim a Winiary wyjdzie zupełnie inny to samo tyczy się musztardą czy innych składników.
Bar Gyros na Młyńskiej jest najlepszy na świecie,takiego gyroska smacznego nigdzie nie jadłam:)pychotka:))))))))))
a macie może przepis na bułkę na ciepło, której niestety nie ma już w ofercie Gyrosa???
Ewentualnie przepis na tę ich surówkę z fasolką i ogórkiem konserwowym?
No na pewno "chrzan marki polonez" jak oni robią najtańsze zakupy w biedronce,a ten makaron jest 100razy odgrzewany i ugotowany leży tydzień to przecież czuć.
bleeee tam jest obskurnie nie zjem tam juz nigdy wiecej
często robię gyrosa w domu, makaron robię z białym sosem który dają w da grasso do pizzy, po prostu podjezdzam i kupuje dwa opakowania za kilka zloty i tym zalew am makaron:))), wychodzi identyczne, a jeżeli chodzi o ten różowy sos do frytek to ja robię tak : dwie łyżki majonezu kieleckiego, łyżka keczupu z biedro Madero czy jakoś tak się nazywa i mała łyżeczka jogurtu natural. do tego trochę pieprzu i czosnek, ja czosnku siekam dwa duże ząbki, ale to juz każdy wedle uznania, sos nie wychodzi identyczny ale jest równie pyszny.