Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Bar Bistro na Focha - stawka 6 zł / h

Ilość postów: 15 | Odsłon: 2445 | Najnowszy post
  • Bar Bistro na Focha - stawka 6 zł / h

ostatnio w internecie widziałam ze szukaja kogos do pracy w barze bistro na focha stawka 6 zł/h ciekawe kto im tam pojdzie jak morzna tak upokarzać ludzi?

Gość_zła
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Bar Bistro na Focha - stawka 6 zł / h

witam ,jakieś 2 miesiace temu skladałam tam cv na olx.pl i za dwa dni dostałam telefon i to jeszcze w NIEDZIELE o godz.ok 15... abym za godzine lub dwie pojawiła sie w bistro bo z chcecia by mnie przyjeli ale zebym przyszła na pare dni sparawdzenia...czy sie nadaje masakra i to w dodatku za 6zł .Racja to kpina co sie dzieje w Oc-u... Od razu odmówiłam!!!

Gość_ostrowczanka22
      Zgłoś
      Odpowiedz

Dziewczyny, nie zgadzajcie sie na niewolnictwo!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: Bar Bistro na Focha - stawka 6 zł / h

To nie jest tylko w tym miejscu, w całym Ostrowcu tak jest. Mogę wymienić kilka firm w których za taką lub podobną prosta pracę płacą po 6 zł/h i znajdują się pracownicy. Dopóki znajdzie się ktoś chętny na taką stawkę, na tyle ogarnięty żeby daną pracę wykonywać i nie uciąć sobie rąk przy tym to żaden pracodawca nie zapłaci więcej - to jest aż takie proste i żadne zaklęcia i nasze gadanie tego nie zmieni.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

A co powiedzieć na 6-miesięczny staż z PUP (czyli jakieś 850 zł mc) w centrum sprzedaży ubezpieczeń, gdzie od pracownika wymaga się konkretnych umiejętności i predyspozycji oraz kwalifikacji żeby w ogóle był godzien wykonywać tą pracę? To też wychodzi jakieś 6 zł/h, bo pracodawca wychodzi z założenia że jego czas potrzebny na przeszkolenie pracownika jest cenny i drogo kosztuje. I tak to się właśnie kręci.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

rozniez mamo to samo jestem na stazu 5 miesiecznym ..i wymagaja bardzo duze nawet przez 8 h nie mam przerwy tylko raz tak szybko cos przegryzę wogole brak słów na to co sie dzieje w naszym miescie. A po pieciu miesiacach znow na bezrobocie a pracodawca bierze nastepnego naiwnego stazyste..(.szok) a interes sie im kreci a pup bedzie sie chwalił ile przyznał staży w roku.

Gość_ostrowczanka22
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nie masz zdaje się pracować na stażu 8h dziennie jak pełnoetatowy pracownik. Przysługują Ci też pewne prawa. Podstawa jest znajomość przepisów żeby nie dawać się wykorzystywać, jest ich wiele w przypadku staży.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

sami niech sobie stoja za te 6 zl paranoja

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

to nie pracujcie ;)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

960 zł netto za 160 godzin pracy ? Ufff....

unhollyseth
              Zgłoś
              Odpowiedz

Kupa kasy - z naciskiem na słowo "kupa". Nic tylko brać i można już układać sobie życie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Ale to staż. A gdzie w ogóle chcą na staż do ubezpieczeń? Koleżanka zaczęła właśnie się rozglądać. Swoja drogą nie porównuj zasuwania w barze do siedzenie w biurze, nudzenia się, czy posprzątania a jak się klient trafi to i ja bym mu znalazł korzystne ubezpieczenie choć nigdy się tym nie zajmowałem. Wystarczy, że sobie szukałem. To akurat dobra stawka jak za staż w takim miejscu.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Ale w barze też się coś wymaga. Jakież trzeba mieć ukryte talenty i predyspozycje do obliczenia ubezpieczenia i wydrukowania polisy? Moja znajoma po zawodówce skończonej ze sporym opóźnieniem poszła do LO zaocznego, zrobiła jakiś kurs i daje sobie radę nie gorzej niż inni. A liczyć zapewniam cię, ze nie umiała, beztalencie totalne a daje radę nie gorzej niż inni. W tej pracy dziś wystarczy obsługa komputera a już dzieci w 1kl, się tego uczą. Sprzedaż jak w mięsnym ale wygodniejsza bo na siedząco i klientów o wiele mniej.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Też miałam tam składać cv ale ogłoszenie na olx pojawia się co jakiś czas wiec pomyslalam że cos nie tak musi być z ta oferta

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Czyli wg Twojego rozumowania pracownik biurowy, umysłowy, odpowiedzialny za obliczenia i finanse jest niżej w stopniu zaszeregowania zawodowego niż kelnerka w barze? Bo tak to można zrozumieć że w biurze może pracować jakaś noga po zawodówce, a do baru trzeba umieć więcej, może jeszcze mieć studia?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę