Wejście dla mieszkańców Ostrowca w tym roku jest płatne, dostaje się tylko 20%zniżki po pokazaniu dowodu. (byłam pod koniec kwietnia)
tylko mieszkancy gminy bałtow przysługują karty wstepu za okazaniem dowodu
Mieszkańcy Gmin wchodzących w skład LGD Krzemienny Krąg mają bezpłatny wstęp do Juraparku oraz Oceanarium. Każda osoba ubiegająca się o bezpłatne wejście zobowiązana jest do okazania dokumentu tożsamości potwierdzającego miejsce zamieszkania. Lista Gimn LGD Krzemienny Krąg: Gmina Bałtów, Gmina Bodzechów, Gmina Chotcza, Gmina Ćmielów, Gmina Kunów, Gmina Lipsko, Gmina Ostrowiec Świętokrzyski, Gmina Rzeczniów, Gmina Sienno, Gmina Solec Nad Wisłą . Cytat ze strony JuraParku Bałtów
Ale teraz nie ma w dowodzie adres i co???? Jak udokumentować miejsce zamieszkania???
Masz wpis, kto wydał dowód. Wiec logiczne jest, że tam zamieszkujesz.
Powtarzam jeszcze raz,byłem w niedziele w Bałtowie i mieszkańcy Ostrowca za okazaniem dowodu wchodzą do Juraparku za darmo.
Wejście do parku i oceanarium dla mieszkańców Ostrowca jest bezpłatne byliśmy z rodzinna na majówce :)
No nie jest logiczne po dowód i paszport mozesz zrobic gdzie tylko Ci sie podoba w Polsce bo nie masz meldunku ha ha
Zazwyczaj wyrabia się tam,gdzie się mieszka. Inne przypadki są bardzo rzadkie.
Jeden z dokumentów potwierdzających miejsce zamieszkania,to prawo jazdy-jeśli ktoś takowe posiada.
Asior, możesz wyrobić dowód tam gdzie ci się podoba, ale wypełniając wniosek wpisujesz miejsce stałego zameldowania, i jesli jest to np Ostrowiec, a dowód wyrabiasz np w Krakowie, to Kraków i tak wysyła ten wniosek do Ostrowca, i to urząd w Ostrowcu tak naprawdę wyrabia Ci dowód, który ostatecznie trafia do Krakowa i tam go odbierasz.
Do wpisu z 06.57 dodam jeszcze, ze nie wiem jak to jest z ludźmi, którzy nie mają stałego zameldowania.