piłem bardzo często piwo kupowane w biedronce i w malym sklepiku obok po piwie z biedronki na drugi dzien mnie mulilo jak nie wiem co a po piwie z malego sklepiku nic mi nie było (ostatnio się przytrułem wódką z biedy i winem marki "SANGRITA" od tamtej pory nie spożywam alkoholu z biedronki. Żołądkowa Gorzka DE LUX z groszka ma inny smak niż z biedy.
Ballantine's 12letni jest i tak robiony na podstawie normalnego tego najtańszego.różni się tym ze do zwykłego dodawane jest kilka kropel whisky 12 letniej która leżakuje w beczkach i tak powstaje Ballantine's 12letni:)cena obecna w Biedronce to 79,99zł a czy da się go kupić gdzieś taniej to nie wiem trzeba poszukać na sklepowych półkach:)
Whisky w Polsce nie sprzedaje się w takich ilościach jak chociażby wyborowa stąd często promocje w marketach.Stąd raz kosztuje 90 zł a innym razem niecałe 60 zł.Za pojemność 1 l,bo można spotkać w mniejszych butelkach.
Robilem test whisky z lidla i biedronki i tej samej whisky kupowanej minimalnie drozej w normalnym polskim sklepie i nikt mi nie wmowi, ze w butelce jest to samo:-)
Oczywiście każdy produkt dLA MARKETÓW typu biedronka lidl, są produkowane produkty gorszej jakości, stąd niższa cena... Poczytajcie gazetę handlową i neta wszystko pisze.
wszystko jest to samo, z prostego powodu, producentowi po prostu nie opłacałoby SPECJALNIE robić towaru gorszej jakości, dodatkowo nie psuliby sobie marki, skończcie pisać głupoty, błagam was, bo się ośmieszacie.
Ludziki jaki problem
to my decydujemy gdzie kupujemy
mała akcja np. nie kupujemy w Biedronce dwa miesiące !!!!
i co !!!!
mają pozamiatane
bo wiekszosc spozywki sie popsuje !!!!
no i co
raczej Bankrut
TO od NAS zależy gdzie kupujemy i komu dajemy zarobić
swiadomosc spoleczna powinna zostac "uswiadomiona" !!!!!!!!
Oczywiście, podobnie jak produkty koncernów zachodnich, które produkują tę samą żywność wyższej jakości dla Europy zachodniej i gorszą jakościowo dla Europy wschodniej. Niestety.