10:43 a lekarzowi nic nie daję. Dlaczego mam dawać jakiemus nauczycielowi kwiatka? Hm, odpowiedz. Jakie obelgi?
Chyba nie wiesz jak uczniowie gimnazjum odnoszą się do nauczycieli... oczywiście nie wszyscy. Idź sobie posłuchaj obojętnie na jaką lekcję.
A kwiaty nie uważam za łapówkę. Po co dajesz kwiatka jakiemuś solenizantowi? Przecież to tylko jakieś imieniny więc nie daj. Tak samo jak jakiś koniec szkoły. Nie pasuje to nie daj, to o tobie świadczy a innych nie krytykuj.
Moze warto rozmawiać o takich sprawach na wywiadowkach, nie na forum. Taki bal pewnie nie jest przymusowy, więc o czym tu Zrobisz jak Ci pasuje.
Bale na zakończenie gimnazjum się skończą, a w zamian bedą na koniec podstawówki.
Przecież tak zawsze było, ja jestem z pokolenia które kończyło 8 klas i na konie roku była dyskoteka i poczęstunek. Moje dzieci skończyły gimnazja i były ,,bale,,. Oboje bardzo zadowoleni byli, a ten kto nie chciał to nie szedł, proste nikt nikogo do tego nie zmuszał.
a w pg1 bedzie tylko dyskoteka dla chetnych
Wszędzie jest dla chętnych. Trudno nazwać balem imprezę na której gra dj. Nikt do niczego nie jest zmuszany. Ktoś tu przesadza. Nie chce dziecko to nie idzie. Jeśli większość sobie życzy? Gdyby nie wyrażono zgody powstałby watek jacy to źli nauczyciele, nie dają dzieciom się bawić. Moje dziecko miłe wspomina imprezę, więc o co tu biega ?
A kiedy ten bal w PG 4?
Bałem to nazywają bi zaczynaja od poloneza a potem to dyskoteka i poczestunek
Młodzi ludzie nie pamiętają jakie bale odbywały się na zakończenie podstawówki to im się wydaje, że to coś nowego i dziwnego.