Dlaczego te badania są aż tak drogie ,200 zl to szok , jeszcze tak niedawno kosztowały 50 zł , uważam że to istne zdzierstwo , za 5 min badania .To są żniwa dla lekarzy co maja uprawnienia do wystawiania takich zaświadczeń .Wiem że wyszła taka ustawa , ale ona musiała być też " ustawiona".
5 minut? Gdzie tak robią?
Hydraulik kosztuje 150 wiec czemu lekarz ma kosztować tyle co hydraulik?
Robiłem kurs i badania kilka lat temu czy znowu musze takowe załatwiać przed ustaleniem egzaminu?
Dlatego że pracujący nie są zmuszani do płacenia ubezpieczenia hydraulicznego tylko zdrowotne z czego konowały dostają nie małą kasę.
Widać u ciebie duże braki w kulturze - najlepiej anonimowo obrażać innych. Ponadto z tego co mi wiadomo ubezpieczenie zdrowotne nie pokrywa kosztów takich badań. A kolejna sprawa to wątpliwe zarobki o których mówisz. Niedawno w Warszawie strajkowali lekarze rezydenci - zarabiają 14 zł/godzinę (pensja określona przez MZ w ustawie o zawodzie lekarza).
Następnym razem, gdy będziesz chciał coś napisać to poproś kogoś dorosłego o pomoc.
Gwoli ścisłości lekarzem nie jestem, jest nim moja siostra i dobrze wiem jak wygląda jej praca, pensja - niestety ludzie ulegają obłudnym informacjom mediów.
Lekarz rezydent jest na początku swojej drogi zawodowej i wybacz ale w żadnym zawodzie nie dostaje się na początku kokosów. Skoro twierdzisz, że lekarze praca lekarza jest niezbyt dobrze płatną to albo jesteś niedoinformowana, albo Cię siostra kłamie. Może Ci wciskać że pracując na etacie np. w szpitalu podstawę ma niezbyt imponującą ale większość z lekarzy dodatkowo ma kontrakty na dyżury na których zarabiają i po 100zł na godzinę.
podziękujcie kopaczowej
przecież można się przebranżowić i nie narzekać .
Na początku drogi mając 35 lat? Elita intelektualna. Lekarze to ludzie którzy na prawdę wiele poświęcili dla wiedzy i nauki. Początkujący pracownicy po szkole zawodowej mają tyle lub więcej. Nawet młodzi lekarze nie powinni tak mało zarabiać. Ludzie przestanie myśleć komunistyczne -ten ustrój już dawno za nami
Skoro dla Ciebie ponad 3 tys. zł na początek to za mało to gratuluję.
Po za tym rezydent nie ma 35 lat
Nie zarabia 3000zl. Tylki ok 2500 netto. W 8 letnich specjaluzachach ma 35 lat.
Tylko, że te badania nie są refundowane, więc i ubezpieczenie tutaj nie ma najmniejszego znaczenia. Zapewne sam chodzisz do konowała zamiast to porządnego lekarza.
Niestety w Ostrowcu porządnych lekarzy jak na lekarstwo.
konował to z ciebie jest
odezwała się pani lekarz
5 minut? Mam nadzieję, że nigdy w życiu prawa jazdy nie dostaniesz, skoro lekarz ci na lewo papier bez odpowiednich badań wypisał...