07.05 .N będzie broniła konstytucji przed PiS...ale tej 3 majowej 1791 r
Ryszard Petru:
„Nasza Konstytucja ma już 225 lat. Druga na świecie, pierwsza w Europie. Trzyma się świetnie, choć PiS uparł się by właśnie przeszła przymusowy lifting. Wierzę, że mimo przejściowych „niedogodności” będzie nas chronić przez kolejne stulecia. A ewentualne zmiany będą dokonywane za zgodą Obywateli, a nie chwilowych potrzeb rządu. ”
Poseł na sejm, który jest odpowiedzialny za tworzenie prawa w Polsce nie zna treści obowiązującej konstytucji, ale uparcie jej broni - cały KOD
to kolejna wpadka pana, któremu marzy się bycie premierem
"Ryszard Petru, prezes .Nowoczesnej, wielokrotnie narażał się na kpiny, gdy mylił daty i pojęcia związane z historią. A to wypalał, że zamach majowy był w 1935 r. (akurat w tym roku zmarł Józef Piłsudski, który przewrót przeprowadził 9 lat przed śmiercią), a to przestrzelił z upadkiem Cesarstwa Rzymskiego, które miało upaść w szczycie swej chwały (w rzeczywistości w momencie upadku było już mocno nadwątlone), a to pomylił Sejm Niemy z - jak sam go nazwał - "głuchym". Ale takiej wpadki jak ta z 3 maja dawno nie zaliczył. Otóż pozwolił sobie na wpis internetowy, w którym zasugerował, iż Konstytucja uchwalona 225 lat temu miałaby obowiązywać do dziś, tyle że w znowelizowanej formie."
źródło: Niemiecki Fakt (nomen omen lansujący tego pana, ale są jakieś granice)
Wyborcy .N wstydźcie się
Wiosna przyszla ...cieplo,milo....
Moze czas schowac moherowe berety do szafy.....
Moherowe berety to będziesz oglądał na tefałenie w niedziele 07.05. To młodzieżówka KOD 65+
13:58) Wyciągniemy średnią wieku po miesięcznicy 10 maja.
a co to za miesięcznica 10 maj? Chodzi ci o konstytucję ustanowioną 10 maja 1971 wg. R. Petru?
14:50) Za taki brak wiedzy, nawet Twój prezes wyprze się Ciebie, ale masz szansę odpokutować to 10 maja - pewnie będzie uroczyście z orkiestrą wojskową
Dlaczego jesteś ograniczony tylko do jednej tezy,... jak nie z tobą to z Kaczyńskim? Czy na pewno potrafisz samodzielnie myśleć? Świat nie kręci się wokół PiS i PO(.N, PSL). Nigdy nie głosowałem ani na jednych ani na drugich.
Nie mniej jednak mam swój punkt widzenia na obecną scenę polityczną i jest on inny zgoła od tego który prezentujesz.
Prawie 1300 odslon i zadnej konkretnej odpowiedzi na zadane pytanie...
Proste pytanie
Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem a dla swoich wywodow politycznych zaluzcie osobny watek
Każdy sie moze pomylic. Petru to jest super facet, przyjazny ludziom. Zupełnie inny niz Kaczyński sortujacy ludzi.
zibi posortowany, przekonałeś mnie do człowieka :)
Proponuje masowe pałowanie, armatki wodne, broń gładkolufową i kopanie po twarzy jak za czasów PO na tym ich wiecu. Przypomną sobie czasy , za którymi tak tęsknią - dostaną namiastkę
ludzie jesteście wykorzystywani posługują sie wami bo nie chca zmian i chca wrócić do " koryta" wiecie czego sie boja a na przykład tego
-1- oświadczenia majatkowe nietykalnych !!! czyli
http://www.fakt.pl/politycy/oswiadczenia-majatkowe-sedziow-beda-jawne,artykuly,606970.html
-2- komornicy czyli koniec eldorado
jestem ciekaw czy nadal chcecie bronic takich panow? wykorzystują was żeby zatrzymać te zmiany za wszelka cenę... zatrzymac pis za wszelka cene ...
I dalej nie wiadomo czy organizowany jest wyjazd na KOD 07.05 a czasu zostało bardzo mało
Proponuje podejść do biura poselskiego PO i tam się dowiecie z pewnego źródła
Tak my jedziemy 4 samochodami , ale niestety brak wolnych miejsc.
Słyszałem że transport organizuje Animex Starachowice. tel 22 2766100
Keine Busse, keine Marsch gibt es nur Verräter Heimat...
Нет автобусов, ни один марш, не только изменники родины...
Sie verstanden?
By поняли?
Keine Busse, keine Marsch gibt es nur Verräter Heimat...
Нет автобусов, ни один марш, не только изменники родины...