Witam
Szukam dobrego gazownika, kóry poradzi sobie z tym autem lub kogos kto mial takie auto i sie troche zna. Auto za duzo pali ( ok 17l miasto ) i juz kompletnie nie mam pomyslu co tu zrobic. Dodam, ze spalanie 17l jest przy oszczednej jezdzie.
sprzedac trupa i kupic dieselka 1.8 tdi spalanie focus seat wv spalanie 5.5 6 ,5 miasto trasa 4,8. 5.6
wczoraj focus 1.8 diesel Ostrowiec Kielce 5.3 przy 110 srednia
Pan Krzysztof Baran na Kilinskiego.
Ten diselek 1,8 to w miescie pewnie wezmie z 7l, wiec przy moim spalaniu na poziomie 17 l oszczednosci zadne. Nie sprzedam, bo auto jest duze, wygodne i jest czym jechac, ale to inna sprawa, a co do trasy to 100 km tez zrobie za ok.30 zl kolego od focusa 1,8. Jakies inne pomysly ?
Posiadam B4 z tym samym silnikiem i mniej więcej tyle samo mi pali po mieście ostatnio był wymieniany parownik dodam że przed wymiana parownika to łykał ponad 20 litrów.Na trasie wychodzi mniej więcej 10
Na gazie to można zupe ugotować. Tylko i wyłączie benzyna !!!
No to nie wiem, ale z dobrego zrodla wiem, ze to auto w miescie powinno miec spalanie 13-14 l.
Ciekawe poco wam takie smoki i co z tego ze jest na gazie jak wypali wiecej niz diesel ,nie mówiac o dodtkowych przegladach .Smoki poprostu tak maja i im dluzej bedziesz jezdzil na gazie tym wiecej bedzie palił szkoda tylko zawarów bo i za to zaplacisz dodatkowo predzej czy pozniej
Ja mam paska 1.9 tdi i zimą przy tych mrozach -25 wychodziło mi max 6.5 na 100 przy jeździe max 120km/h. Teraz jak już było parę dni ciepłych to przy włączonej klimie więcej jak 5.5 mi nie pali.
skąd wiesz ile ci pali ten tdik ? nie gadaj że go do pełna zatankowałeś :)
Tak do pełna, a poza tym mam sygnał dźwiękowy jak wchodzi na rezerwę, więc chyba mogę sobie wyliczyć przybliżone wartości.
daj namiary na sienie mam dobrego tylko nie podam na forum kontaktu
A sprawny masz termostat? bo ja miałem zepsuty i silnik 1.4 palił mi 11l a po wymianie wrócił na 8l
Termostat raczej sprawny wymienilem na nowy przed zima :) kontakt do mnie moze gg 38288671. Dobrze diselek diselek ale piszecie ze wam pali 6 na trasie. Za taka kwote tez zrobie 100 km na trasie
Witam.ja bym stawiał na sondę lambde przez nią miałem duuuużeee spalanie i po wymianie na inną choć używaną spalanie wróciło do normy a jeśli było kombinowane przy regulacji powietrze - gaz to też swoje robi
i polecam jeszcze Lpg regenerator do kompletu
17 gazu to mi palił paiek B-3 VR6 w mieście, ale wiem że pala mniej, a Wam 2,3 20 jara? to chyba trzeba było zainwestować w sekwencje