panie z apteki na przeciw lidla maja problem ze wzrokiem ostatnio nie udalo mi sie tam kupic lekow na recepte bo panie stwierdzily ze nie czytelnie przybita zostala pieczatka lekarza w tym czasie moj 5 letni synek czekal pograzony atakiem dusznosci w samochodzie (cierpi na astme)dzieki bogu pani z apteki pod mago nie miala problemu i bez gadania nawet bez kolejki szybko wydala mi niezbedne lekarstwa obdzwonila nawet inne apteki w miescie w poszukiwaniu brakujacej pozycji,zaoszczedzajac mi tym daremnego krazenia po calym miescie!drogie panie z apteki pod lidlem pracowac w aptece to nie znaczy miec u stop caly swiat czyscie na przyszlosc wasze okularki a wszystko bedzieok!!!!!
skoro dziecko cierpi na astmę to chyba nie powinno zostać w samochodzie samo tylko bezpieczniej było by je wziąć ze sobą do apteki
Możesz złożyć skargę w funduszu zdrowia z powodu odmowy wydania leku w wypadku gdy jest czytelna recepta .Mnie też zdarzyło się mieć tam przejścia , kiedyś panie magister oglądały receptę i mnie we cztery jakby to było zjawisko nadprzyrodzone albo byłabym je oszukała na cale cztery złote ,kawał ze mnie przestępcy Furaginowego .
byc moze to blachostka, ale nie wiesz jak milo uslyszec ,ze to nie ja jestem przesadnie upierdliwa lecz jednak cos w tym jest!skoro pare osob narzeka to moze panie raczyly by chociaz PRZEPROSIC?!!!
pretensje do lekarza ze tak napisał. nieczytelny dokument wiec miala racje aby nie wydac. potem jakby wydala żle to pretensje byś miała do apteki a nie lekarza
Pretensje mamy do ludzi nie uprzejmych ,lekarze zawsze pisali nieczytelnie i jak świetnie pamiętam z czytelna recepta pan magister się pomylił .Kiedy spytałam dlaczego dostaje inny lek wyjaśnił ze maja innego producenta .Tylko anioł struż mnie powstrzymał przed podaniem tego leku dziecku bo byłoby nieszczęście ,ale leku nie można reklamować. Gdybyś czytała ze zrozumieniem przeczytałabyś ze chodzi o nieczytelna pieczątkę . Zawsze dziękujemy za dobre rady , a uprzejme słowo nie boli .
mnie kedyś też nie wydano w tej aptece leku z powodu nieczytelnej pieczątki. W innej aptece nie było z tym problemu
Ludzie to, ze tak sie stalo to nie wina farmaceuty tylko chorych przepisow. Na tym wiadomo traci i pacjent i farmaceuta, a lekarze jak zwykle bez winy, bo on wypisal recepte, zrobil swoje, a reszta go juz nie obchodzi.
Zawsze mozna lekarzowi zwrocic uwage na "nieczytelnosc" recepty oraz w razie klopotow ksero przeslac do NFZ. Lekarze tez moga zaplacic niezla kare jesli powtarzaja sie przypadki nieprawidlowosci - a kary potrafia byc calkiem spore (kilka lub wiecej tys. zlotych)
Mam wrażenie ,że kobieta bez problemów to kobieta niespełniona .Tak się składa ,że moja żona i syn są astmatykami i wiem co oznacza atak duszności i nie wyobrażam sobie by syn nie miał wcześniej kupionego specyfiku .Może się zdarzyć zapomnienie ale nie brak leku z powodu stania w kolejce tym bardziej ,że aptek w Ostrowcu jest od cholery .Do tego w każdej aptece jest wywieszka by sprawdzać recepty ponieważ zdarza się odrzucanie refundacji z powodu nieczytelności .Jeżeli chodzi o aptekę na wprost Lidla to kiedyś pomogła mi kupić mleko dla syna dzwoniąc po aptekach gdy ten mając rok leżał w szpitalu na rota i okazało się ,że zjadł już porcje mleka na cały dzień a chciał jeść i był głodny a w szpitalu już mu nie należało się jedzenie bo nie miał kto go wydać .Po 20 musiałem zasuwać do bankomatu i z receptą szukać apteki ,właśnie w aptece na wprost Lidla nie było tego mleka i pani przedzwoniła po aptekach i skierowała mnie do drugiej apteki na Polnej .
Tak się składam,iż wszystkie te panie "słabo widzące " nie pracują już w aptece obok Lidla.Ostatnio robią karierę w nowo otwartej aptece na Ogrodach.Ciekawe dlaczego tam się przeniosły ? Może tam lepiej czytają? ' '
@człowiek - no bardzo mi się podoba sentencja o niespełnieniu kobiety! :-P Płeć przeciwna potrafi rozdmuchać drobny problem do rozmiarów niebotycznych! :-P
Stał się dramat, że musiałaś przejechać do innej apteki? Równie dobrze tego leku mogło tam nie być, co też się zdarza - napisałabyś wówczas beznadziejnie jadowity post, że Szczepan słabo zaopatruje swoje apteki i nie ma po co do nich chodzić? :-P
Ech, kobiety! Moja znajoma ma receptę na lek, który prawdopodobnie jest jedynym lekiem na świecie, który może jej pomóc. Niestety, TEGO LEKU NIE PRODUKUJĄ JUŻ NIGDZIE NA ŚWIECIE! Ani zamienników, ani odpowiedników.
I ty mówisz, że masz problem, bo musiałaś iść do innej apteki? :-P
O, sorry - nie iść, tylko jechać, przecież byłaś własnym samochodem... :-P
Przykro nam ze nie potrafimy pomoc twojej znajomej. Nikt nie wyliczał ile razy szedł od apteki do apteki .Nie licytujemy się o to kto ma gorzej czy lepiej . Po prostu Mama potrzebowała nagłej pomocy dla dziecka i udała się do odpowiedniego miejsca ,gdzie przez krzywa pieczątkę pani aptekarka kazała cierpieć dłużej dziecku .Wtedy kiedy mogła pomóc .
drogi czlowieku gdyby nie to,ze wlasnie wracalam do "kochanego"miasta po hospitalizacji z Kielc gdzie akurat stwierdzono u mojego syna astme to na pewno nie bylo by problemu lubie miec w domu zapas roznych lekow np od temp jakis syropitd ale nie mysle,ze ktos kupuje na wyrost leki od dusznosci bo kto wie noz widelec jutro dopadnie takze moje dziecko puknij sie!!!!!!!
Pewnie nie pójdzie wcześniejszy post bo mnie poniosło .
Wcześniej @minigonna byłaś @mama jak widzę .
Cóż mężowi gratuluję inteligentnej żony ,z Kielc jechać by kupować lek koło lidla ,Gratulacje raz jeszcze :) tylko niech nie zostawia dziecka zbyt długo pod Twoją opieką .