Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Apostazja

Ilość postów: 27 | Odsłon: 2570 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Odp.: Apostazja

Gość z 16:12 - tak się składa, że jestem "matką chrzestną od serca", co znaczy tyle, że dziecko może do mnie przyjść z każdym problemem jaki tylko ma (i nawet nie tylko ono bo jego rodzeństwo też), w przeciwieństwie do "prawdziwej" chrzestnej która ma je centralnie w dupie.

Poza tym szukam odpowiedzi na konkretne pytania - twoje wystąpienie jest zbędne w tej kwestii i to ty i tobie podobni rozpoczynacie głupią dyskusję. Naprawdę myślisz że jakbym chciała być matką chrzestną kościelną i kościelnym świadkiem na ślubie to bym się o to pytała? Litości...

Gość_przyszła apostatka
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Tylko, że to: "a po co ci to?" samo pcha się na język. Jesli jesteś ateistą zwłaszcza. No, chyba, że to inne powody.

GienekkeneiG
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Apostazja

Gienek, a po co Ci tamto? Tamto Ci narzucili, a teraz możesz wybrać świadomie. Jeżeli chce przejść do innej wiary, to jak?

Gość_A-s
        Zgłoś
        Odpowiedz

A-s w życiu wiele rzeczy mi narzucono, tak mi, jak i innym. No i co z tego? Sam jestem ateistą, chodzę do kościoła na śluby i pogrzeby, traktując je jako ceremonie, nie unikam kościoła, jak diabeł święconej wody. Po co zatem miałbym występować?

GienekkeneiG
          Zgłoś
          Odpowiedz

Jak się chce należeć do jakiejś organizacji to się do niej zapisujesz. Jak się nie chce należeć to albo się nie zapisujesz albo wypisujesz. To logiczne i uczciwe wobec siebie i innych .

Ja jestem zdania że wszyscy ateiści, którzy zostali ochrzczeni powinni dokonać apostazji. Wtedy byłoby wiadomo jaka naprawdę jest liczba katolików w naszym kraju i być może kościół nie miałby takiego wpływu na to co się w naszym kraju dzieje.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

może po prostu po to,żeby być uczciwym i nie podwyższać kościelnych statystyk o liczbie wiernych. swoją drogą ciekaw jestem, jak by wyglądało, gdyby ktoś musiał udowodnić swoją przynależność do kościoła-ilu by było świadków i chętnych.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

Z tego co opowiadał mi znajomy, wyjście z tych ksiąg wcale nie jest takie proste. Na każdym kroku będą Ci to utrudniać. Od każdego dostają 2% z podatku więc nie jesteś dla nich tylko wpisem do inwigilacji a źródłem dochodu :D

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

daj se spokój, to twoja osobista, sprawa! Nie na takim forum

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Apostazji można dokonać w dość krótkim czasie, tylko że, akt ten wcale nie zmazuje sakramentu chrztu, więc w dalszym ciągu figuruje się w księgach jako katolik.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
7 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę