Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

apostazja

Ilość postów: 47 | Odsłon: 3581 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
        • Odp.: apostazja

tak daleko z bogiem jak i bez boga - do ziemi i będziemy tablicą mendelejewa

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Właśnie tym się różnimy gościu 14:15 że ja nie zamierzam być żadną tablicą mendelejewa i wierzę że nią nie będę. Ciało pójdzie do ziemi, owszem, jednak wierzę, że człowiek to przede wszystkim dusza. Dzięki temu jestem bogatszy od Ciebie (duchowo rzecz jasna).

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

możesz nie zamierzać być - ale będziesz - taka jest biologia

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Biologia to nie wszystko, jest jeszcze dusza ;) Nie przekonasz mnie!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

ja nikogo ni przekonuję, +po prostu nie wierzę w bajki

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Odp.: apostazja

Apostazja apostazją, ale to, że ktoś został ochrzczony z papierów nie znika.

GienekkeneiG
      Zgłoś
      Odpowiedz

a powinien być wykreślony

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jak może być skreślony, skoro był chrzczony? Co najwyżej może być odnotowane, że nie jest już członkiem kościoła. Jednak nie można udawać, że nie było chrztu, skoro był. Poupadaliście na głowy czy jak? W ogóle to nie rozumiem po co to całe zamieszanie. Dla mnie dziecinada!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Jeśli już przy tym temacie jesteśmy, to zapytam. Jak wygląda ewentualny pogrzeb osoby, która dokonała apostazji? Potrzebny jest urzędnik państwowy, który poprowadzi ceremonię? Gdzie się to wszystko załatwia? W USC? Jak to wygląda w naszym mieście? Nie byłoby problemów z formalnościami?

Gość_s.k.
      Zgłoś
      Odpowiedz

Człowiek po apostazji ma świecki pogrzeb, wszystko załatwisz na cmentarzu komunalnym.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

przy kremacji to pewnie jakies przemowienie ceremonia czy cos a ciekawe jak by bylo z pochowkiem czy miasto zapewnia miejsce na cmentarzu czy gdzies indziej.

ChuckNorris
        Zgłoś
        Odpowiedz

Mamy cmentarz komunalny, więc z pochówkiem nie byłoby żadnych problemów.

GienekkeneiG
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

ChuckNorris, a dlaczego miasto ma nie zapewnić miejsca na cmentarzu? Pogrzeby świeckie były, są i będą. To żadna nowość.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Z tą apostazja to zupełnie jak z homoseksualizmem - muszę głośno powiedzieć że jestem inny bo taka moda !! Nie wierzysz, nie chodzisz do kościoła, jesteś dorosły/a - nie musisz brać ślubu kościelnego, chrzcić dziecka itd. Pogrzeby swickie są od zawsze - na pomniku palemka zamiast krzyza i po problemie.

PS. w kazdym razie nie słyszałam żeby jakiś ksiądz na siłę ciągnął do kościoła, sprawdzał obecność, czy chrzcił albo sluby dawał !! Nie chcesz - nie musisz !

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

a to spoko tak tylko pytalem z czystej ciekawosci bo wczesniej jakos o tym nie myslalem ^^ dziekuje za odpowiedz :) a co do obnoszenia sie z wiara to jak nosisz krzyzyk to nie jest symbol przynaleznosci ? powiesz mi ze katolik nie obnosi sie ze swoja wiara ? co rusz ktos kogos nawraca :) tyle ze katolicyzm juz jest stary a ateizm agnostycyzm jeszcze mlode dlatego probuje sie przebic kazda wiara a nawet niewiara musi sie jakos przebic nie wiem czego tu nie rozumiec. wszystko co chce sie przebic musi sie najpierw wybic spoleczenstwo nie wierzace w Boga chce po prostu zaznaczyc ze jest po prostu JEST :)

ChuckNorris
              Zgłoś
              Odpowiedz

podobnie jak geje i kochające inaczej,chcą po prostu zaznaczyć że są po prostu.A CZY MUSZĄ ZAZNACZAĆ nie mogą po prostu być?

gustafson
                Zgłoś
                Odpowiedz

gadasz jak poparzony katolicy robia to samo tez zaznaczaja ze sa i podkreslaja caly czas to ze sa wiekszoscia tak samo jak robia to geje i lesbijki

ChuckNorris
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

ale co ci zaznaczają , przecież mieszkasz w kraju katolickim to nie dziw się że wszędzie są krzyże kościoły i tym podobne rzeczy to się chyba tradycja nazywa ,a odmieńców większości zawsze na margines sprowadzała .

gustafson
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery