Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Aparat ortodontyczny. Uzbierałam 1314 zł. Myślicie, że starczy?

Ilość postów: 15 | Odsłon: 2298 | Najnowszy post
  • Aparat ortodontyczny. Uzbierałam 1314 zł. Myślicie, że starczy?

Cześć wszystkim!;-)

Chcę założyć sobie taki aparacik na górne kiełki. Jakiś czas odkładałam sobie pieniążki i uzbierałam 1314zł;-). Myślicie że starczy? Od czego zacząć i kogo polecacie? Żeby nie był bardzo drogi ten ortodonta. Ja jeszcze chodzę do szkoły i nie zarabiam a od Mamy nie chcę brać bo i tak się zarabia po łokcie żeby było jako tako.

Dziękuję;-))

Gość_Asia
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Aparat ortodontyczny. Uzbierałam 1314 zł. Myślicie, że starczy?

Gdy ja zakładałam aparat ortodontyczny było to jakieś 7 lat temu kosztował 2000zł. Myślę w tym momencie o aparacie stałym. Natomiast być może Ty takiego nie potrzebujesz, wystarczy zwykły - taki który możesz sama regulować i zakładać gdy możesz. Zapewne jest też tańszy. Najlepiej wybrać się do ortodonty- np. p. Ziębakowska, jeszcze niedawno przyjmowała na Kopernika.

Gość_marta
      Zgłoś
      Odpowiedz

aha i każda wizyta 50zł.

Gość_marta
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Aparat ortodontyczny. Uzbierałam 1314 zł. Myślicie, że starczy?

Ja chyba potrzebuję stałego bo bardzo poszły mi zęby do przodu a długo zbierałam na aparat i międzyczasie zrobiło się jeszcze gorzej;-(. To chyba muszę jeszcze zbierać. Dziękuję za odpowiedź.

Gość_Asia
        Zgłoś
        Odpowiedz

MÓJ SYN MA PODOBNĄ WADĘ I ZĘBY WYSUNIĘTE DO PRZODU. PANI ORTODONTKA ZE STARACHOWIC ZAKŁADA MU APARAT STAŁY NA GÓRNA I DOLNĄ SZCZĘKĘ. KOSZT 3200,00 PLUS PÓŹNIEJSZE KOSZTY DODATKOWE WIZYT KONTROLNYCH I WYMIANY DRUCIKA (50,00 PLUS 200,00 ZŁ). DROGI INTERES

Gość_MAMA
          Zgłoś
          Odpowiedz

To ja w życiu nie uzbieram takiej sumy:-(. Wcale bym nie zakładała ale boli mnie jak jem coś twardszego np. jabłko i coraz częściej ogólnie bolą mnie zęby. Dentystka mówi że mam je zdrowe ale właśnie przez wadę coś gdzieś naciska i stad ból. Może za 4 lata jak będę miała 18stkę.....

Gość_Asia
            Zgłoś
            Odpowiedz

zbliża się sezon,. zawsze możesz na jakiś zarobek jechać - zrywanie - my tak kiedyś zarabialiśmy na wakację:) lub jako pomoc przy obsłudze wesel. Zagadaj z włascicielem lokalu i już. To też niezła kasa jak za tydzień przygotowań i pracy.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

ja pierdziele... i oni kasy fiskalnej nie mają, a fryzjer czy taksówkarz muszą... Super prawo mamy w Polsce..

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

idź na kopernika na ubezpieczenie, czeka się 2 lata

Gość_gg
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Ja wlasnie jutro zakladam aparat, koszt na start 3600 zl (w zaleznosci od wady rozne sa aparaty), pozniej wizyty kontrolne w granicach 50-150 zl.

Ale skoro jestes niepelnoletnia to na Twoim miejscu zorientowalabym sie jak to jest z ortodonta na NFZ, chociazby tylko konsultacja, zeby dowiedziec sie jaka masz wade i co mozna z tym dalej zrobic. I jeszcze zanim cokolwiek Ci ktos powie potrzebne Ci beda najpierw dwa zdjecia rentgenowskie szczeki (koszt 2 x 50 zl), ale moze wlasnie zrobia CI za free jak pojdziesz z ubezpieczenia.

Gość_szczeki
      Zgłoś
      Odpowiedz

Dodam, ze pisalam o kosztach stalego aparatu na zeby.

Te ruchome, wyjmowane sa sporo tanszem, ale rodzaj aparatu zalezy od wady, wiec najpierw udaj sie ze zdjeciami szczeki na konsultacje.

Gość_szczeki
        Zgłoś
        Odpowiedz

Na górne kosztuje 1500 zł. I nie płacisz już wizyty.

Tylko potem kontrolne.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

w starachowicach maja kase fiskalna co ty gadasz..

co do kosztu aparatu to zgadza sie na 1 szczeke 1600,plus wizyta kontrolna co 1,5 mies(50zl), zmiana luku co 3 mies (150zl). a i jescze na samym poczatku robi ci wyciski -jednorazowy koszt 120 zl i przeswietlenie-60zl.

ja aparat nosze ok roku czasu na obie szczeki i w sumie juz jakies 5000tys zl poszlo w zeby:) czego sie nie robi dla urody :D

osobiscie radze Asiu bys uzbierala jakies 2000tys i mozesz ustalac wizyte. a pozniej na te kontrolne wizyty to juz na biezaco uzbierasz.

z tego co mi wiadomo to nfz do 11 roku zycia refunduje,pozniej juz nie. chodz moze sa przypadki ze i starszym osobom, nie wiem, pytaj.

pozdrawiam

Gość_k.
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

No to udało mi się dobić do tych 1500zł,Mama mi dołożyła;-).Zrobiłam zdjęcie zębów i byłam u dentysty który powiedział że mam zdrowe ząbki i mogę zakładać aparat. Teraz mam takie pytanie-gdzie iść do kogo? Nie ukrywam że u mnie krucho z pieniędzmi i szukam kogoś taniego:-(

Gość_Asia
      Zgłoś
      Odpowiedz

Kochania aparat to nie jest zabawka ze ma byc tanio tylko ma byc dobrze bo to zabieg na długie lata

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę