22:18 - dyrektor ma kilka godzin dydaktycznych, czyli musi pracować z uczniami jako nauczyciel w swojej specjalności. Wychowawstwa mieć nie może, bo głównie urzęduje w gabinecie, nadliczbówek raczej nie , bo kiedy? A dyrektorce dajcie już spokój, bo taka nagonka na nią nikomu nie służy, a tylko nawarstwia problemy. Pani A. jest dobrą dyrektorką, bardzo oddaną szkole i uczniom, więc nie wypisujcie bzdur, które wymyślacie nie wiadomo z jakiego powodu.
daj już sobie spokój z tym donoszeniem,nic ci z tej złośliwości nie przyjdzie
Kochani rodzice więcej samodzielności dzieciom .Niech podstawowe czynności wykonują i uczą wykonywać się sami ,a nie we wszystkim ich wyręczacie a potem uczeń nawet buta nie umie założyć.To nie przedszkolak.Nianiek w szkole nie ma na każdym kroku.
Naucz się pisać. Nie sądzę, żeby dzieciak w szkole nie potrafił założyć buta. Po prostu nie wierzę... Dzieci 3 letnie w przedszkolu same się ubierają.
11:55 to wyjątek żeby 3 latek zawiązał sznurowadło,6 latek nie potrafi a nawet dzieci z klas 1-3 mają problemy duże i jest ich bardzo dużo
Buty z prawej nogi na lewą i odwrotnie zakładają a co mówić o wiązaniu,czapki i kurtki nie założą
No nie wiem, moja córka do przedszkola poszła jako 4latka a w podstawówce jako 6latka rzeczywiście mówiła o jednym chłopcu, który nie potrafi zasznurować butów. Jednak jest zima, buty mają suwaki. No i tekst niżej, że czapki czy kurtki nie założą... ręce opadają. Przecież czapkę 2latek sobie założy, kurtka owszem może pójść do góry nogami. Jednak w szkole już większość nawet 6latków potrafi sama o siebie zadbać. Tu jednak problem jest w przedszkolankach, prowadzi się dziecko rano, jest -3 więc ubrane cieplej, w dzień +8 a przedszkolanka zakłada wszystko co jest w szatni maluchowi i wychodzą na plac. Przeziębienie murowane.
Najlepiej trzymaj je w domu i nie zganiaj na przedszkolankę bo nie do jej obowiązków należy ubieranie,ona będzie ubierała jedno a drugie głowę rozbije i kto odpowiada?
11:55,3 latki nie wiedzą które są ich ubrania,nie mówiąc już o tym żeby je potrafiły na siebie założyć.O czym ty człowieku piszesz?5,6 latkinie potrafią założyć kurtki, włożyć buta( nie wszystkie),rodzice, dziadkowie ich ciągle wyręczają.
Nie uwierzę... Nigdy w to nie wierzę. Sama mam dwójkę dzieciaków ale i siostrzeńców, dzieci koleżanek widzę. Nie widzę takich kalek.
19:43 ,taka jest prawda,3 latki często nie wiedzą, jaki jest kolor ich kurtki,które są ich buty,itp,itd,piszę ,bo wiem z wieloletniego doświadczenia.Być może Twoje dzieci świetnie nauczyłaś samoobsługi i tojest pełne pochwały.
Nauczyciele dajcie dzieciom siusiać, bo wstrzymywanie oddawania moczu jest bardzo niezdrowe i nawet n-l powinien o tym wiedzieć.
Czy sprawa siusiania wyjasnila sie?
Jak atmosfera?
oczywiście a jeśli chodzi o atmosferę to nie mam porównania z innymi szkołami ale dla mnie jest super.
Kumo, chwalą nos, a kto? Wy mnie a jo Wos. Ot i nasze nauczycielki tak wyglądają a teraz przejdźcie do tematu ile jest skarg w świętokrzyskim na niedouczonych nauczycieli, na nauczycieli pijanych, na molestowanie przez nauczycieli, na używanie wyzwisk wobec ucznia.... Jest niżej.
Ale dlaczego tak uważasz gość 22:00.Rodzice jedni będą narzekać a inni chwalić, to chyba normalne, wszystkim ma się ta szkoła nie podobać?