co maja Światowe Dni Młodzieży do imprezy TK?
Zdekodowany czy nie uważasz, że imprezy kościelne jakimi są ŚWIatowe Dni Młodzieży Chrześcijańskiej powinny być finansowane z budżetu kościoła? Czy tych pieniędzy nie można by było przeznaczyć na wiele innych szlachetniejszych celów? Z tego co mi jest wiadomo to nie jesteśmy jeszcze Państwem wyznaniowym by sponsorować taką imprezę.
Oficjalnymi kandydatami do organizacji Światowych Dni Młodzieży w roku 2016 były: Kraków, Londyn, Ryga i Seul. Zgodnie z przyjętą zasadą, że Światowe Dni Młodzieży odbywają się w wymiarze międzynarodowym naprzemiennie w Europie i na pozostałych kontynentach, spodziewano się, że kolejne Światowe Dni Młodzieży odbędą się najprawdopodobniej w jednym z miast europejskich[6]. Ogłoszenie miejsca kolejnych Światowych Dni Młodzieży nastąpiło 28 lipca 2013 w Rio de Janeiro przez papieża Franciszka.
ŚDM będą w Krakowie ale z budżetu pójdzie tyle samo, co by był np. w Gdańsku. Bez sensu ten wpis powyżej.
Aha,czyli Koreai reszta to panstwa wyznaniowe
Człowieku, nie rozumiesz, że tę imprezę idą pieniądze z ubezpieczeń społecznych??? Co mnie obchodzi jakaś Korea?
A co mnie obchodzi ze ty nienawidzisz katolików. Mnie to nie przeszkadza,duzo wiecej pieniedzy z moich podatków jet marnotrawionych na wasze lewackie zboczenia.
Może nie każdy chce by jego podatki szły np. na Światowe Dni Młodzieży Katolickiej , na konkordat. Może najwyższa pora zrezygnować z niego i opodatkować katolików. Podobno jest 90%wierzących...kościół byłby do przodu.
dlatego z takimi prośbami jesteś w znacznej mniejszości
Ale to by było uczciwe. Chciałbyś iść do restauracji na kawę a zapłacić za wypasiony obiad sąsiada?
Oczywiście że się ustosunkuję choć to nie na temat. Mnie osobiście to nie przeszkadza bo te pieniądze po prostu się zwrócą. Przy takiej ilości ludzi i takiej imprezie można nieźle zarobić. Jakoś jak Euro organizowano to nie narzekałeś. Masz fobię, pamiętam Cię jeszcze z innego forum. Powinieneś się chłopie leczyć.
Za czasów PO, szastanie pieniędzmi publicznymi to była norma. OK, 30-lecie można obchodzić. Ale czy trzeba robić aż taką pompę, za takie pieniądze? Żeby paru gości z Europy sobie pojadło?
PO już nie rządzi. Mieszko I też. Mówimy o tym co jest teraz.
ale niestety obecny budzet TK uchwalila PO. pewnie dopiero nastepny bedzie okrojony.
chyba ze okrojenie budzetu TK okaze sie niekonstytucyjne... to beda dalej balowac.
Macierewicz zabrał nagrody urzędnikom Siemoniaka
Resort Tomasza Siemoniaka przyznał na pożegnanie wysokie nagrody dyrektorom zatrudnionym w Ministerstwie Obrony Narodowej - informuje "Super Express". Kwoty wypłacone urzędnikom sięgały nawet 30 tys zł. Wypłatę premii zablokował nowy wiceminister Bartosz Kownacki.
http://fakty.interia.pl/polska/news-se-macierewicz-zabral-nagrody-urzednikom-siemoniaka,nId,1951631
Bardzo dobrze. Brawo Macierewicz.
PiS zabrał z ubezpieczeń społecznych 80mln na imprezę katolicką - Światowe Dni Młodzieży. BRAWO PiS!!!