Ilu ostrowiaków pojedzie w ten weekend do Radomia obejrzeć latające maszynki? Ja tam jadę, zawsze jestem. Szkoda tylko że w tym roku licho co będzie samolotów zza wschodniej granicy, np rosjanie odmówili całkowicie a miał być super samolot SU 34, naprawdę szkoda. Mam nadzieję że i tak będzie czym oko nacieszyć :)
1235 osób pojedzie hihihi,ja byłem kilka lat temu to wróciłem bez radia samochodowego(ostał mi się panel,a nowe było)i tylnej półki z głośnikami sony x-plod czy jakoś tak,kosztował mnie ten wyjazd nie licząc biletu jakieś 8oo zł,a niebyło mnie dosłownie 2 godz.,stałem w uliczce przed rondem po prawej stronie przy głównej ulicy,mnóstwo ludzi tamtędy szło bo to skrócik do lotniska,i nikt nie zauwazył jak goście wyrywali półke a była zdrowo dokręcona,a w tym roku jak zwykle jade,warto
Ja się wybieram z rodziną, kamerą, aparatem i oby tylko pogoda była bo zamierzam tam spędzić czas do późnego popołudnia!
Tez mysle zeby sie wybrac i chetnie poslucham jakis wskazowek osob ktore juz tam byly.
ja jadę. Byłam 2 lata temu ,niestety nie udało sie bo ok poludnia rozbili sie biarusini. I przerwano pokazy. Co o parkowania, my parkowalismy przy tym wiekim markiecie co jest zaraz za rodnem w lewo.Chyba tam bezpiecznie bo na parkingach sa kamery.Spory kawałek trzeba było przejśc o lotniska i chyba z gozine zeszlo na wejście , luzie szli jeden przy drugim jak o oświęcimia. Organizatorzy zapewniają jednak ,że w tym roku ma to być jakoś rozwiazane. No i trzeba o jakiej 8 wyjechac z ostrowca bo od 10 juz sie zaczyna.Pomimo tych wszystkich trudności i tak jadę bo warto:)
ps.pokazy są dwa dni i w każdym dniu jest to samo.
w tym roku bilety można kupić przez internet, więc nie trzeba stać w kilkuset metrowej kolejce.
http://www.ebilet.pl/szukaj.php?t=t&tid=7667
Bilet można wydrukować sobie w domu.
menka64,jakie to samo?co ty gadasz?znajdź sobie harmonogram pokazów to się przekonasz że sie mylisz
Ryniu , Menka ma rację .
Jasne zawsze tam jestem.
A ktoś zna plan występów bo chcę jechać na 1 dzień i nie wiem na który ?
Na stronie nic nie pisze
Ja nie jade bo tam bracia ze wschodu zawsze nisko latają. A mam zamiar w przyszłości jescze zasadzić drzewo, bo syna już zrobiłem ..... no i chałupa też już stoi. Dziękuję za uwagę i wracam na swoje pole .
Ja też uważam , że to impreza zbyt dużego ryzyka , a chciałbym jeszcze pożyć .
Moim zdaniem to powinno być tylko zwiedzanie samolotów , bez lotów i akrobacji .
O wiele większe ryzyko jest wsiadając w samochód i ruszając w nasz piękny kraj super nowoczesnymi asfaltówkami pełnymi niewyspanymi ścigającymi się z czasem tirowcami i innych wariatów drogowych:) Prędzej można tak zejść z tego świata niż na takich pokazach. No a jak już ktoś aż tak bardzo się boi to nie musi podchodzić do pasa startowego gdzie odbywają się loty tylko może stać sobie i z "bezpiecznej" odległości z daleka oglądać pokazy.
No masz rację co do samochodów itp , ale proszę cię nie rozśmieszaj mnie i nie mów mi , że gdziekolwiek na pokazach lotniczych masz jak to sam nazwałeś "bezpieczne miejsce i odległość"
My parkujemy przy M1,notabene pełno tam ludzi z fotelami i stamtad tez oglądają,tylko jak samoloty leca nad miastem to alarmy aut wyja niemiłosiernie i hałas taki że hej no i łatwo o stłuczke bo kierowcy gapia się w niebo widzac samolot zamiast na droge ,nam tak ktos wjechał w tył