Muszę to sobie wszystko pookładać. Teraz nie jest za dobrze, ale to się da zmienić.
Trzymam kciuki. Efekt pozytywny - szkoła jest dla uczniów, nie dla nauczycieli. Na pierwszym miejscu dobro dziecka, nie rywalizacja w typie wyscigu szczurów. Pogoń za mianem najlepszej ne wyszedł na dobre. Tisze budesz dalsze zaedesz.
Szkoła będzie miała nową dyrekcję, konkurs w rok po tej sprawie został rozpisany i na dniach będą znane wyniki.
dyrektor nowy problem został
Virtualna polska wprowadziła ciekawą usługę - GLOCAL!
Już teraz możesz zlokalizować inną osobę. Wejdź na tą stronę:
http://fw.pl/gps
Wystarczy, że podasz jej numer telefonu, a otrzymasz informację o jej dokładnej lokalizacji i zobaczysz dokładnie na mapie gdzie teraz jest!
ile ci płacą za wpisywanie reklamy glocal w kazdegoposta
Nic nie zmieniło się w tej szkole . 23 maja odbył się konkurs przyrodniczy w którym wzięły udział wszystkie podstawówki ostrowiec kie, oprócz PSP 1. Żadna nauczycielka nie miała czasu przygotować dzieci do konkursu. Gratulacje dla innych szkół!!!
No cóż. Rodzice powinni przejrzeć na oczy.
popieram!
To co dzieje sie w tej szkole powinno sie nagłasniać!
Dyrekcja sie zmieniła, ale problem z faworyzowaniem dzieci pozostał!
Dlatego ja swojego dziecka tam nie posłałem.
to się przyzwyczaj,szkoda ci że nie twoje?
Uczciwość ponad układy!
Troje moich dzieci chodziło do SP 1. Bardzo ciepło i z rozrzewnieniem wspominają tą szkołę. Świetna opieka, przyjacielscy i kulturalni nauczyciele, robiący co do nich należy.
13:38 moje dzieci chodzą do innej szkoły w Ostrowcu i uwierz mi, że też jest tak, ze faworyzują dzieci, które lubią. Oczywiście dzieci nauczycieli są genialni, to logiczne, prawda? No, ale nawet głupi w-f jest problemem bo nauczycielki lubią dokuczyć. Najlepiej się nie przejmować, a jak dziecko inteligentne to sobie da radę w życiu no i może nie zostanie nauczycielem...
udzielaj sie w radzie rodziców szkoły albo bądź rodzicem- nauczycielem wtedy twoje dziecko z 4 może nagle mieć 6 na koniec roku!!!
Apel do nauczycieli:
Dajcie szansę, przy wystawianiu ocen na koniec roku wszystkim dzieciom, nie tylko swoim pupilkom, bo dzieci dokładnie widzą i opowiadają później w domu, a rodzice komentują.
Sami robicie sobie we własne gniazda!
Nie wiem jak jest w tej czy innej szkole. Jedno wiem na pewno, że to co opowiada dziecko o szkole, pani nie jest obiektywne. Dzieci zawsze czują się pokrzywdzone, nigdy swojej winy nie widzą. Przecież tak dzieje się między rodzeństwem, koleżankami, na podwórkach itp... Dziecko zawsze powie, uwzięła/-ął się na mnie. My w ich wieku też narzekaliśmy na nauczycieli że faworyzuje, niesprawiedliwy, nie lubi mnie. Nie widzieliśmy, że przeszkadzamy, nie uczymy się, podpadamy, coś głupiego mówimy. Już widzę wpisy: mów za siebie, widocznie ty taki byłeś albo twoje dziecko. Moje mądre, inteligentne, wzór cnót. I o tym piszę. Zdejmijmy różowe okulary. Czasem rzeczywistość wygląda inaczej i trzeba się pogodzić, a ni wszystkich winić.
Na marginesie , co to za głupoty poprawianie? Dzieci uczą się cały rok i to daje obraz. No wiem 4+ czy 5-. Czy to jest dla was aż tak ważne?
Mam nadzieje, że nowa p. dyrektor czyta to forum. Nawet jesli nie to pewnie już jej przekazali. Może zacznie interesować się pracą swoich pracowników i zacznie reagować na tego typu zachowania m.in. poprzez rozmowy z n-mi na posiedzeniach RP. no chyba, że sama na to przyzwala. I maja tak dobry nabór, że nie boi sie złych opinii o szkole.