Serio? O takie coś tyle krzyku...
Byłam tam, facet coś tam zaczął się awanturować, rodzice w sumie nie wiedzieli o co chodzi ale zepsuł dzieciakom uroczystość.
Żenada. Przerost ambicji rodziców zawsze źle się kończy dla dziecka. I potem takie dziecko uważa że wszystko mu się należy , bo takie cudowne a jak nie to tatuś się upomni. Porażkę też trzeba umieć godnie przyjąć. Temu panu widocznie tej godności nie wystarczyło.
daj spokój. A co do tego ma Rada Rodziców. To tak naprawdę taki fikcyjny organ. Jak moja córka chodziła do jedynki byłem w radzie rodziców. Przewodniczącą była ta pani z TV koleżanka dyrektorki. Pamiętam jej wybór. A zasadzie to wyglądało tak, że była przewodniczącą RR już dobrych kilka lat no i skoro była to może być dalej. Wybór przeprowadzono bardzo szybko, żeby nie można było się zastanowić nad tym wszystkim. Tym bardziej, że pierwsze zebranie, dużo nowych ludzi, no i na tym korzystały. A potem po każdym zebraniu zdawała Halince relację przez telefon, co się działo. Chyba że Halinka czekała u siebie na wieści.
Był to czas, kiedy wybieraliśmy te nieszczęsne mundurki, więc było z tym trochę dziwnych sytuacji. Kto był to pamięta.
Dlatego nie dziwię się rozgoryczeniu rodziców. Za dużo w tej szkole bufonady. Cieszę się że mam to za sobą.
Dobrze że ta pani nie miała więcej dzieci bo do dzisiaj by trwała na służbie razem z dyrektorką. Oczywiście dla dobra Polski i dzieci
Wytrzymacie już niebawem odchodzi na przymusową emeryturkę
wybierzcie ją wreszcie do tej rady miasta to może wam odpuści i wpuści kogoś młodszego do tej szkoły.
Kiepsko skończy
Przewodniczący Rady Rodziców robił wszystko żebym nie mógł więcej się odezwać.
miał pan absolutną rację. Naruszył pan pewne tabu co do tej szkoły. Wszyscy mają cicho siedzieć i grać na dyrektorkę. A tu nagle ktoś powiedział co myśli. Jak się okazało prawda zabolała. Większość doskonale zdaje sobie sprawę z tego co tam ta pani wyprawia, ale siedzą cicho. A tu nagle szok.
Kibicuję Panu, proszę się nie przejmować tymi zgryźliwymi komentarzami. Oni coraz wyraźniej rozumieją, że dobrze dla nich już było i pomału się kończy. Ale to oznacza normalność dla tej ogromnej większości. Mam przynajmniej taką nadzieję...
Chwasty się wyrywa, każda metoda dobra jeśli skuteczna
Nie masz racji z tym wyrwaniem bo chwasty odrastają(w postaci dzieci,wnucząt etc).Naukę dzieci mam już za sobą ale z perspektywy czasu,obiektywnie przyznaję rację rodzicowi,który zrobił niby aferę.Jest wiele dzieci zdolnych,mądrych,ładnych a niestety promowane są te mniej zdolne a tylko dlatego że mają "NAZWISKO".W Ostrowcu powinno się skończyć z reklamą!!
To najlepiej w całości, z korzeniami, żeby nie spenetrowaly żyznej ziemi jakimiś odrostami. Trudne to, jednak zaniechać nie można i zacząć jak najwcześniej.
A może dla kogoś ty jesteś chwastem i uważa że ty penetrujesz tę żyzną glebę? Ludzie ile w was zawiści, jadu, nietolerancji i zazdrości? Jak można mieć tak podły charakter i wypisywać takie bzdury?
Warto wybrać w zakresie oświaty te pierwsze zachwaszczone poletka, które obniżają poziom edukacji i sprowadzaja wyniki oceniania naszych ostrowieckich szkół na niższy poziom. Chodzi o niepubliczne nibyszkoły. Matury w tym roku pokazały jak tam się nie naucza. Jak zaniżają średnią dla całości szkół poprzez łączenie ich wrzuconych w jeden worek z dobrymi publicznymi szkołami średnimi. I jeszcze za to, że funkcjonują dostaja te gorsze dofinansowanie ze wspólnych środków.
zeby nie być gołosłownym i na dowód, że istnieje potrzeba w tym zakresie zrobić pożyteczne odchwaszczanie na polu oświaty mamy w material tvk ostrowiec wyniki porównawcze tegorocznych egzaminów maturalnych http://www.ostrowiectv.pl/0,3673-jedna_matura_-_rozne_wskazniki.html
bardzo to w temacie szkoły podstawowej