kilka miesięcy wstecz był ciekawy program telewizyjny dotyczący kurczaków we Francuskich barach szybkiej obsługi tzw fast-fodach.Zbyt długa historia aby całą zawartość programu opowiedziec tu w kilku zdaniach,nalezy to odszukac i obejrzeć.Puentą programu było zdanie że współczesne tanie kurczaki to opózniona bomba ekologiczna ,która wybuchnie.Krótko mówiąc ,kurczaki sprzedaje Argentyna lub Brazylia (sorki nie pamiętam) do Europy po 1 dolarze za kilogram,skąd niska cena?kurczaki są karmione paszą genetycznie modyfikowaną plus antybityki.W Europie żywnośc genetycznie modyfikowana jest zabroniona a w ameryce południowej nie zabroniona.Prosze nie pisac głupot że market sprzedaje tanio bo go stac na to,błąd bo bardzo tanio kupił i dlatego sprzedaje tanio.Prawdę piszą osoby hodujące drób,ten drób jest wartościowy i nietrujący,wybór nalezy do każdego z nas
miron powiedz gdzie kupić zdrowe mięso? I w ogóle skąd brać zdrowe jedzenie?
Czyli ty legalny jestes po prostu ze wsi .Zauwazylem ze w wiekszosci watkow na forum bardzo sie udzielasz i przewaznie az kipisz wszelakimi madrosciami ,ja to , ja tamto , jabym tak , a wy wszyscy to be .Jestes jakims idealem , cudem natury .A gdzies ty sie ulugl cudaku ?
Zdrowa żywność ? Proste. Z bazaru na ogrodach. Biorę warzywa i owoce prosto od rolnika. Owszem, większość to handlarze, ale dwa stanowiska są rolników, którzy mają swój towar, prosto z pola prosto z sadu. Wędliny również są dobrej jakości ( mowa o jednym stanowisku) . Jestem technologiem żywienia, robię badania na żywności z bazaru. Jakość jaka jest każdy wie, zdecydowanie lepsza od produktów z supermarketów. Jeżeli ktoś chce mogę się podzielić badaniami, ale to już prywatnie.
Gość z 21 25, popieram. Co jak co ale warzywa i owoce najlepsze na bazarze.
21`:25 napisz nam które to stanowiska są od rolników i które z wędliną
Jak ty robisz badania żywności to ja bym chciał wiedzieć jakimi metodami, bo zapewne robisz to w domu, czy zgodnie z przepisami bhp,klepiesz głupoty,
Co do jakości to rolnik jak nie sypnie nawozu to też mu nie urośnie , a skąd wiesz co sypie,
Taki przykład, mam kuzynkę co hoduje truskawki, piękne czerwone, ale nikt w domu ich nie jada, zgadnij czemu.
Nie jestem, ale nawet jakbym był to czy jest to jakiś powód do wstydu?
Legalny, jeśli nie jesteś ze wsi, to podaj nam metody na hodowlę krów, świń i drobiu na balkonie blokowym w śródmieściu.Chyba wczoraj pisałeś(w tym samym wątku) że sam hodujesz świnie, krowy i kury, potem je zabijasz i odżywiasz się zdrowo.Strasznie masz skomplikowany życiorys:)
Ha ha ha ,mialem to samo napisac co 11:08 ,ale mnie uprzedziles.
jestem wegetarianinem
A mnie sie wydaje ze zwyklym leja ,ktora leje wode na kazdym forum.Po tym co teraz napisales o 17.39 to widac ze wogole nie jestes wiarygodny , i twoich wypocin nie nalezy brac pod uwage.
obecnie mieszkam na wsi i mam własny drob,jaja,owoce i warzywa ale prawda jest taka ze ciezko jest kupic cos zdrowego nawet na Ostrowieckim targu.Ceny takiej zywnosci tez roznia sie od marketowych,a i zdarza sie ze ludzia swojska kura kaczka czy gęs poprostu smierdzi.pozdrawiam i zycze smacznego bez wzgledu co jedza.