Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Odp.: A ja się dziwię ludziom, co kurczaki w marketach kupują po 4,99 zł za kg

Tylko nikt nie mówi gdzie kupić te dobre kurczaki? Bo to że się zapłaci 19,99 to jeszcze chyba nie jest gwarancją dobrego mięsa? Tylko gdzie kupić to mięso naprawdę dobrej jakości? Chyba nie od "gospodarza" co sam kupi w biedronce pełny koszyk a potem nazywa się "gospodarzem: i te same sprzedaję po 19,99?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: A ja się dziwię ludziom, co kurczaki w marketach kupują po 4,99 zł za kg

Polecam na olx poszukac ogloszen od rolnikow mają koguty kaczki kroliki z wlasnej hodowli bez antybiotykow i chemi ja kupuje od jednego na olx i przywozi mi do domu tanio i zdrowo

Gość_gosc2511
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Do 09.40

Można,można tak sprzedawać.Taka jest polityka super,hipermarketów.Trzeba brać pod uwagę,ze w takich ilościach w jakich oni biorą towar to i cenę maja inną od prywaciarza,który weźmie 2 skrzyneczki mięsa. A druga sprawa,ze takie sieciowki maja podpisane umowy bezpośrednio z producentem,który produkuje towar dla nich,wiec cena tez inna,bo towar przez hurtownie nie przechodzi. Nastepna sprawa,ze takie sklepy mogą pozwolić siebie na takie promocje,mogą nawet w promocji sprzedawać towar poniżej kosztów zakupu,ponieważ przyjdzie masę klientów i nie kupią tylko towar w promocji,ale inne artykuly tez,także i tak zarobią na tym.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: A ja się dziwię ludziom, co kurczaki w marketach kupują po 4,99 zł za kg

A ja sie dziwie ze zalozyciel /ka tego watku sie dziwi .Ludzie beda kupowac to co tansze zalozycielu watku ,dopoki nie bedzie ich stac na te drozsze .Napewno jestes tym co ma troche wiecej pieniedzy od innych ,i nagle po tylu latach chcesz nas uswiadamiac .Smieszne .Wygrales w totka ? Czemu nie napisales/as tego pare lat temu .

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

W Ostrowcu, aby towar,usługa,miała popyt,musi być tanio,tanio......takie prawo rynku w mieście(czy to sklep,targ...itp).

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

Motto biedy,,,,,. Zapchaj kiche póki możesz,,.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

14.43 ,to jest motto nowobogackiego do biednieszych .Prostackie i chamskie.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Mieszkam na wsi od 4 lat. Na początku postanowiłem że będę hodował kury, ze wzgledu na dziecko aby nie jadło plastikowych kurczaków i jaj smierdzących rybą. Zagłebiłem się w temat. Kurczak na wsi aby go ubić żyje około 6 miesięcy: karmię go pszenicą, kukurydzą i biega sobie luzem, je trawę i inne chwasty. Kurczak u mojego znajomego żyje 6 ale tygodni. Je sztuczną karmę zawierającą sterydy i dostaje mnóstwo antybiotyków. Mój znajomy ma kilka kurników, ale dla swoich dzieci ma mały kurniczek na dworze i tam hoduje kury. Samo widzicie różnicę. Jaja od moich kur są piękne żółte a jajecznica ma zapach.... jajecznicy. Mięso jest czerwone, a nie białe, bo kury biegają i są dotlenione. Po takim mięsie dziecku rosną mięśnie bo zawiera wszystkie pierwiastki. Kolega hodowca mówił żeby nie kupować kurczaków w marketach, bo dziewczynkom w wieku 10 lat zaczynają rosnąć piersi. To jest TRUJĄCE MIĘSO i trujące jaja. Patrząc na młodych ludzi, widać że społeczeństwo żywione jest na chipsach, biedronkowej paszy i sztucznych kurczakach. PS zacząłem sprzedawać jaja i o dziwo zbyt jest kilkadziesiąt razy większy niż podaż.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Do 14.56

Bo najgorsi to są właśnie ci nowobogaccy.Najczesciej wychowali sie w strasznej biedzie,ale teraz los sie do nich uśmiechnął,zapomnieli juz skąd pochodzą i teraz tego co ma mniej w łyżce wody by utopili.Biedniejszy dla nich- oznacza gorszy.No,ale fortuna kołem się toczy jak wiemy.

A odnośnie kurczaków z marketu(bo o tym jest watek),niech ktos mi udowodni,ze te ze sklepu prywatnego sa lepsze,ze wyhodowane na wybiegu,na naturalnych paszach i ze skubią zielona trawkę??

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Myślisz że czymś się różnią od tych po 14 zł w innych sklepach?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

kup kurczaka z prywatnej hodowli a zobaczysz roznice w smaku i jakosci. poznasz smak kurczaka.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Do 19.10

Jaja owszem,swojskie sa super,ale te kury to nie bardzo.Rosół z nich jest bardzo dobry,ale mięso zjeść ,hmmm,nie bardzo.Gotuje sie 3 godziny i twarde jak kamień,a szczególnie z takich kur,co żyły 2-3 lata.Wiem cos o tym,bo moja mama śp.hodowala i babcia tez.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 43

Smak kurczaka zależy od paszy którą był karmiony a nie od jego ceny

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Dlatego ja sam sobie hoduję kury, krowy i świnie, potem sam je zabijam i sam sobie robię z nich jedzonko

legalny
      Zgłoś
      Odpowiedz

A ja na balkonie w bloku nie mogę zalożyć hodowli drobiu niestety i kupuje tyle, zeby przezyc/wegetować. Na lepsze jedzenie większości ludzi jest stac zwyczajnie i po prostu.

Gość_Smieć
        Zgłoś
        Odpowiedz

też jestem zdania, że ich stać

legalny
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 39

11.43.Coś podlewasz nam wodę.Mówiłeś,że mamusia gotuje,to jak ty robisz sobie jedzonko?Te krowy i świnie też sam zabijasz?Jak to robisz?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nie mówiłem, że mamusia gotuje, bo moja mamusia nie żyje.

legalny
          Zgłoś
          Odpowiedz
10 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę