Nie zgadzam się z tobą bo jest obowiązek uzupełnienia wykształcenia do mgr Kto ja zatrudni? Może na rok gdzieś w dużym mieście. Ale skoro ta osoba taka beznadziejna to długo miejsce nie zagrzeje. Może wzięli ją tylko jako pomoc. Ja już pisałam kiedyś że teraz narzekamy na nauczycieli ale poczekajcie niech tylko odejdą na emerytury to zobaczycie tych po pseudo uczelniach gdzie płaci się i ma się papier. Kto się na państwowe bezpłatne nie dostanie kończy to tu to tam. I to są różne kierunki nie tylko pedagogiczne. Cieszę się ze moje dzieci są na wylocie , niewiele im zostało do ukończenia. Zobaczycie za 10 lat gdy " starzy" odejdą.
Kto użył słowa POTWORY? Mam 40lat i w małej szkole na wsi nauczyciele uczyli swoje dzieci. To były prymusy, choć często dość tępe, ale oceny najlepsze, tak samo lepiej oceniane były dzieci nauczycieli przez inne koleżanki/nauczycielki. I jak sobie teraz pomyślę, to 50% z tych dzieciaków, mam na myśli płeć piękną jest nauczycielami.
dawniej studium wystarczyło, dzieci więcej umiały niż teraz z nauczycielkami które mają mgr.
Ale nie macie pojęcia co piszecie , ręce opadają
Można być nauczycielem w klasach 1-3 nawet po podstawówce. Przecież do tego żadnej wiedzy nie potrzeba.
Nie ośmieszaj się dziecko 9:40. Jeśli jesteś dorosłą osobą, to współczuję twoim dzieciom.
13:03 ale czy dzieci stracą coś na stowarzyszeniach? Ci sami nauczyciele będą uczyć i o ile są wśród nich baardzo inteligentni ludzie, o tyle są i głupcy. Moje dzieci mają najróżniejszych, tych którzy naprawdę uczą i takich, gdzie wiedzy zero i pewnie w liceum trzeba będzie posyłać na korepetycje.