Ile godz trzeba pracowac na te 800 zł
Jeżeli to praca dodatkowa. To tak.
Napisz najpierw jakie masz wykształcenie, kursy, i co umiesz robić dopiero później pisz czy warto za tyle pracować. Każdy chciałby zarabiać po 5 tys a co drugi chciałby przechodzić 8 godzin i nic nie robić.
To jest raczej niemożliwe żeby tyle zarobić. Najniższą musi pracodawca płacić. Za miskę ryżu chcesz pracować? Nie gódzcie się na takie warunki płacy, bo tylko sobie robicie krzywdę. Co to za firma taki majątek płaci pracownikowi? Podaj jej nazwę, żeby ludzie ich omijali szerokim łukiem! Ludzie, zachowujcie chociaż resztki godności!
Jeśli praca na umowę zlecenie, to pracodawca może i 100zł/mies zapłacić i nie musi płacić min.ustawowego, bo nie jest to umowa o pracę.Min.ustawowe dotyczy tylko umów o pracę ot co....cała tajemnica zatrudniania.A jeśli pracownik godzi się pracować np:za 1zł/godz i urządza go 10zł/dzień....cóż..nie mam na to logicznej odpowiedzi dlaczego?Ps.Jesteśmy w UE......a stawki za godz. pracy jakie mamy wstyd!
No 1500 to faktycznie straszne pieniadze zazdroszcze Ci. Ja za mniej jak 4 tys.bym z domu bym nie wyszedl. Ludzie szanujcie sie, dymaja Was a wy im w d... wchodzicie. I dlatego macie po 800 zlotych. Brawo.
Mam ciotke ktora jest zona niemca. czesto Przyjezdzaja do naszego kraju. Teraz napisze co stwierdza o polakach ow niemiec. Smieje sie z nas Zreszta NIE tylko on bo jego koledzy z pracy tez bo tez przyjezdzaja do polski i widza co sie tu dzieje. Skomentowal krotko. Wasz narod jest najglupszy w Europe i naiwny jak male dziecko. W niemczech przy takich cenach i zarobkach jakie my mamy ludzie dawno wyszli by na ulice obalic rzad. Nie pozwolili by sobie na taki ucisk. Dziwi sie ze w Polsce ludzie nic nie robia tylko godza sie na takie ceny,pensje. Powtarza co za glupi narod. I nich prad tanszy,gaz itp. Zasilek dla bezrobotnych 860 Euro plus doplaty do mieszkania itp. Mozecie sie smiac ale 3 lata temu mowil ze nasz premier jest chlopcem na posylki unii a przedewszystkim niemiec ich kanlerz I dialal na NiE korzyść naszego kraju za co zostanie wynagrodzenie w postaci stolka w parlamencie europejskim. I co tak sie stalo. Rządzą nami sprzedawczyki i się z nas śmieje ze durny glupi naród dający się manipulować.
Znam szanujące się firmy gdzie ludzie z wyższym wykształceniem w biurze zarabiają najniższą krajową. Oczywiście piszę tu o firmach prywatnych i to z dużego miasta.
Praca za 800 w dzisiejszych czasach to zbrodnia.
Najlepsze są wymagania potencjalnego "pracodawcy"-nawet do rozdawania ulotek t.zw. proste prymitywne czynności, też za jakieś śmieszne pieniądze,trzeba przesłać CV i LM?Po co i dlaczego nie mam pojęcia...))