Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „800 zł za godzinę - tyle bierze ksiądz za odprawienie pogrzebu”.
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 49

Odp.: 800 zł za godzinę - tyle bierze ksiądz za odprawienie pogrzebu

Polska jest na pierwszym miejscu w Europie gdzie jest tyle kościołow, figur kościelnych, a nijak się ma do postepowania w życiu czy ilości popełnianych przestępstw.Ta wiara jest po prostu martwa.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                    • Odp.: 800 zł za godzinę - tyle bierze ksiądz za odprawienie pogrzebu

A to wszystko kosztuje.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

włos na głowie się jeży ,nóż otwiera się w kieszeni .jak się czyta takie wątki.człowiek który całe życie był katolikiem potem umiera to rzecz jasna że na ostatnią drogę rodzina chce tej mszy pogrzebowej za którą musi słono zapłacić księdzu i organiście innym .ktoś bezczelnie pisze że można zrezygnować z pogrzebu katolickiego.a czy ksiądz nie powinien co łasku mówić 200zł za pogrzeb czy to nie wystarczy.Kiedyś kara Boża kogoś dosięgnie.pismo świete mówi na ten temat.

Gość_gosc lo
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Jest w przepowiedniach że będą księża z wilczymi gardłami [właściwie już od dawna są ] ibędą wołać pieniędzy i za sycić nie będą mogli .Na Kolonii Robotniczej proboszcz jest nienasycony ,bo ma calą rodzinę na plebanii .

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W czerwcu zmarła mi mama. Poszedłem do kancelarii przy parafii Św. Michała i tu spotkała mnie bardzo miła niespodzianka. Ksiądz, z którym rozmawiałam a okazał się być proboszczem nie chciał mi powiedzieć ile wynosi co łaska. Nalegałem bo sytuacje znałem z różnych opowieści. Ksiądz powiedział, że jest to ofiara na kościół i on mi nie powie ile. Dodał, że jeżeli nie mam pieniędzy to nic się nie dzieje i on pochowa moją mamę. Byłem mile zaskoczony tą rozmową. Do tej pory różnie to oceniałem ale po tej rozmowie stwierdzam, że są wspaniali księża. Dodam, że nie jestem "mocherem". Dałem ofiarę na kościół i nie taką o jakiej piszecie. Wszyscy księża powinni uczyć się pewnych zasad od proboszcza z Michała.

Gość_ost
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

ja np. dziś spacerowałem z psem koło kościoła na piaskach .starszy siwy człowiek sprząta liscie koło kościoła potem w wiadrach wynosi i rozrzuca w okoliczny las.starzy człowiek ,a ksieza tacy młodzi w parafii pewnie korona by im zgłowy spadła jakby wzięli za miotelke i posprzątali.czy to ludzkie ?,czy to po Bożemu?

Gość_gosc c
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Proboszcz z Michala to świetny proboszcz i potwierdzam. Jeśli ktoś nie ma pieniędzy to on to rozumie. Załatwiałam u niego sprawy ze ślubem a że to moja rodzinna parafia a ślub odbywał się w parafii męża to daliśmy tylko symboliczną kwotę na zapowiedzi i było ok. Nie robił żadnego problemu i nie zadawał zbędnych pytań jak co niektórzy :)

Gość_Ania
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Takich księży jest bardzo wielu. Dlatego nie wolno nigdy generalizować i psioczyć na wszystkich, zwłaszcza jeśli się ich nie zna a pisze się na podstawie zasłyszanych opowieści. Dobrze, że podajecie również te dobre przykłady.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Są przykłady dobre i złe, co znaczy, że sprawa powinna być jakoś uregulowana. Nie rozumiem tylko dlaczego każdą propozycję cennika za usługi (orientacyjnego, wiadomo że biednemu można zrobić pogrzeb i za darmo, jeśli ksiądz będzie człowiekiem) uważa się za bluźnierstwo i przejaw gender.

Gość_gar
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 62

Może ten starszy człowiek po prostu dorabia sobie do emerytury w ten sposób a Ty chcesz mu chleb odebrać gościu 10:39? Każdy kij zawsze ma dwa końce.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jest kościelnym więc pracuje na siebie jak mu zdrowie na to pozwala.

Młodzi by mogli się od niego uczyć a nie wypisywać ns forum

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ksiądz nigdy nic nie zrobił i nie zrobi za darmo - dla niego najważnieszjsza jest kasa.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Który ksiądz gościu 09:14? Pisz konkretnie, bo jeśli masz na myśli ogół to jesteś w bardzo dużym błędzie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 74

Wchodzi ksiądz do sklepu i mówi; proszę 1 kg. kiełbasy, 2 mleka, kg. pomarańczy itd.

przed wyjściem pyta kasjerkę - ile mam zapłacić ?

kasjerka odpowiada; co łaska.

Czy tak jest ?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 66

zobacz jak oni wygladaja a jak wyglada robotnik z jego sutanny ja bym mial 3 garnitury

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

A z twoich 3 garniturów robotnik miałby 8 ubrań roboczych. A z 8 ubrań roboczych afrykańskie dzieci miałyby 40 przepasek biodrowych. Nadal chcesz brnąć w ten absurd?

Gość_gar
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Ks damian z piasek rzeczywiście grubas :) nie wsadzajcie wszystkich do jednego worka proszę :)

Gość_Ania
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 72

Współczujesz mu, że tyle musi krawcowi za uszycie sutanny zapłacić? A pomyśl że musi mieć co najmniej dwie na zmianę :) Krawiec to ma dobrze no nie?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty
Dodaj firmę