Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
            • Odp.: 800 zł za godzinę - tyle bierze ksiądz za odprawienie pogrzebu

Ale bez przesady ja musze nieraz tydzien pracowac na to 800 zl

Gość_koniu
              Zgłoś
              Odpowiedz

ty tydzień a inni miesiąc

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

800 zł za pogrzeb a jeśli wola jest aby pogrzeb był w innej parafii to 400 zł na zaświadczenie i 800w tej innej

(przykład z zycia - osoba żyjąca 70 lat w parafii X, pod koniec zycia ze względu na potrzebę opieki miaszkała jakiś czas w parafii Y, wola była taka aby pogrzeb był w parafii rodzinnej - grobowiec, przywiązanie itp., samo się rozumie )

Kwoty zostały z góry narzucone - nie było możliwości negocjacji.

Miłuj bliźniego!!!!

Chodzi tylko o biznes moi drodzy. Wiara wiarą a kościół kościołem - zło i zakłamanie.....

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nie w każdym wypadku tak jest gościu 12:55. Nie uogólniaj więc. Poza tym, organista czy kościelny nie przyjdzie za darmo w środku dnia na pogrzeb bo niby w imię czego ma to zrobić? Troszeczkę zrozumienia. Światło w kościele też kosztuje, nikt za darmo go przecież nie daje. Jeśli komuś nie odpowiada pogrzeb katolicki, zawsze może urządzić sobie świecki. Mistrz ceremonii świeckiej tez niezłą dolę weźmie bo podobno to teraz świetny biznes i coraz więcej takich osób się pojawia na rynku.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

tak było w jednej z ostrowieckich parafii w ubiegłym roku - organista i kościelny oczywiście był opłacony oddzielnie

a osobiście znam jeszcze kilka takich przypadków

Gość_czytelniczka
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Ofiara za pogrzeb - można zrozumieć

ale to pozwolenie - 400 zł - szok - wystarczy 1 minute aby wypisać

Gość_czytelniczka
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 50

Odp.: 800 zł za godzinę - tyle bierze ksiądz za odprawienie pogrzebu

To ja Ci powiem w imię czego ma to robić z miłości do bliźniego.Ta wiara ma na celu tylko władzę jak mówi historia i nic więcej.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 39

Między innymi dlatego ja nie chcę na moim pogrzebie żadnego księdza .

Dawno temu już zrozumiałem że człowiekowi nie potrzeba żadnych pośredników.

Gość_Pawel
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Nie chcesz księdza ale do wątku o księdzu zaglądasz i zabierasz głos. Śmieszni są co niektórzy:)

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 41

A ksiądz 45 minut...

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nie wiem gdzie Wy chodzicie na te pogrzeby, ale ja za pogrzeb babci zapłaciłam łącznie w Kościele 850 zł. Tzn; ksiądz , organista i kościelny

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Ja za wypisanie kartki nie dałam nic. Choć miałam przygotowane 20 zł :)

Gość_Ania
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

to tu pochwała się należy

czy to w Ostrowcu?

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Oczywiście że w Ostrowcu

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W Ostrowcu Świętokrzyskim?!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie ,to niemożliwe.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 52

Ja też nic nie płaciłem za wypisanie kartki. Dlatego, jak ktoś pisze takie bzdury to ciężko mi uwierzyć, choć pewnie zdarzają się i tacy księża. Najbardziej mnie śmieszy jak marudzą ludzie, którzy na co dzień z Kościołem są na bakier a jak trzeba kogoś pochować czy wziąć ślub to zgłaszają swoje żale, pretensje i wymagania. Wyluzujcie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Na pewno nic nie daliście??????????????/

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tak, na pewno. Czemu tak Cię to dziwi gościu 06:45?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę