800zl za godzine
I mówią że nie maja na nic .trzeba zamawiać mszę w kościele za 40 zł a pózniej tylko na cmentarzu tylko nie wiadomo ile to będzie póżniej na cmentarzu tak się dzieje na śląsku msza przed pogrzebem w kościele i o określonej godzinie na cmentarzu .Tylko jak to wygląda z punktu zapłaty za wyprowadzenie z kaplicy przy cmentarnej.No i nie wiem ale zasięgnę języka wśród znajomych i napiszę coś .8oo zł to dużo za godzinę.
to przeciez mozecie sami chowac swoich najblizszych, bez pomocy ksiedza, czy ktos wam kaze korzystac z poslugi ksiedza. wiec po co pozniej jakies zale.
Powinna być taryfa określona - kasa fiskalna . I wtedy ,nie byłoby dyskusji ile trzeba zapłacić za posługę księdza. A podobno wiara jest bezpłatna i ksiądz pracuje w imię Boże. Oj ciemnota wśród ludzi panuje. Średniowiecze i koniec .
Kasy fiskalne nie tylko dla księży również dla prawników i lekarzy bo to grupy najlepiej zarabiające
Ja zapłaciłam 400 bo tyle uważałam za stosowne i wcale mi nikt nie mówił ile mam dać,
A jak kogoś stać to może dać nawet i 5000 :)
To jak im tak zazdroscicie to sami idzcie na ksiezy lub posyłajcie swoje dzieci to tez bede miec 800zł za godzine i w sumie za nic. Nie wiem gdzie macie problem. Ktos napisał jesli nie chcecie płacic ksiedzu chowajcie zmarłych bez udziału ksiedz, przeciez nie ma takiego obowiązku ze ksiadz musi byc.
nie ma darmowej wiary na czymś Rydzyk się dorobił prawda?
czy chodzisz do kościoła czy też nie dasz 800zł i pochowa cię tak samo
jak klepiących pacierz każdej niedzieli ,dopóki nie będą płacić podatków tak będzie
skoro każde wyznania płacą dlaczego katolickie nie?
Nikt wam nie każe dawać. Co za ludzie! Śmieszą mnie takie wpisy bo nie świadczą najlepiej o inteligencji ich autorów. Tyle w tym temacie!
Właśnie tyle każą dawać.......
ciemnogród
1500 zł za ślub w jednej z ostrowieckich parafii.
Chcecie dajecie a gdzie rozum macie?
Branie od ludzi takich pieniędzy za pogrzeb to jest rozbój w biały dzień. Tyle na ten temat.
Nie przesadzajcie w życiu w to nie uwierzę że za ślub ksiądz zażądał 1500?! Jak tyle dałeś to Twoja sprawa
Rozbojem w bialy dzien jest uzalanie sie nad tym ile ksiadz bierze zapogrzeb. Przeciez nie ma przymusu by ksiadz chowal umarlego. Pretensje do garbatego ze ma dzieci proste.
a jeśli zmarły był osobą wierzącą i takiego pogrzebu chciał?