Przypadek to nie rzeczywistość, a przypadek. Nie baw się w dziadka pismena.
Nie bawię sie w Pismena tylko mam dzieci w wieku szkolnym i często obserwuje otoczenie ,tam gdzie nałog tam zaniedbane dzieci i nawet nie o ubóstwo tu chodzi ,tylko o to ,ze często inne rzeczy przekładane sa nad dobro dzieci,a one same nie przygotuja sobie posiłku ,Nie wiadomo czym się kierowano podając te liczby,majętnościa rodziców czy robiono sondaz wśród dzieci pytając ich co i kiedy jadły?nawet w zamoznych domach gdy rzadzi nałog albo rodzice ciagle pracuja dzieci chodza głodne bo trudno najeśc sie fastfoodami lub słodyczami,to zapycha żołądek ale na chwile,Obruszacie sie na podane statystyki ,że niby teraz tak jest zle ,a przeciez wcześniej tez tak było ,po to były i sa domy dziecka i rodziny zastępcze i żaden rzad nie wyeliminuje patologii ,bo to nie od rzadu zalezy tylko od nas samych jakie w swym zyciu podejmujemy decyzje.I nawet jak dadza nam po tysiąc na dziecko to itak w rodzinach gdzie picie ,palenie ,ćpanie jest najważniejsze obiad dla dziecka będzie na końcu potrzeb
'Straszyli 800 tys. głodnych dzieci, sami mają problemy. Fundacja "Maciuś" większość pieniędzy oddaje firmie w Szwajcarii"
czyżby nowa, tajna formacja do walki ze złem wszelkim ?:
"Dziennikarki "Rzeczpospolitej" prześwietliły finanse "Maciusia"
i wszystko jasne...
A co robiły media i odpowiednie instytucje do tej pory?Dostawały działkę?Maciuś się wyłamał to teraz trzeba go zniszczyć bo zainteresowani zaczną przyglądać się podobnym firmom.
Pismen wiecznie ubawiony .
Ja ze swojego jestem zadowolony - w odróżnieniu od wizerunku rządzących z po. Nie mogę na nich już patrzeć i te ich .. gombrowiczowskie gęby blebleble jak kiedyś pzpr.
Nie oznacza to że nie ma dzieci niedożywionych,tylko to że, nawet na dzieciach można zbijać nieuczciwe fortuny, oczywiście za przyzwoleniem władz.
Niedożywiony to co innego niż głodujący,nie trzeba inteligencji żeby to wiedzieć.
Pismen nawet takich rzeczy nie rozumie, nie warto z nim dyskutować.
CO ROBI MOPS GOPS MGOPS w tym przypadku i Stowarzyszenia pomocowe ?