Gdzie w Ostrowcu lub okolicach można znaleźć firmę, która zajęłaby się renowacją takich mebli? A może wiecie, czy są firmy, które skupują takie stare (ale w dobrym stanie) meble?
Jakie to meble? Co w skład ich wchodzi?
jest facet mieszkajacy przy kolonii robotniczej skupujacy takie meble ale nie wiem konkretnie gdzie
Polecam pojechać do sklepu z meblami holenderskimi na ulicy Kilińskiego i tam poprosić o rozmowę z panem, który renowuje meble, z panem Sternikiem, super odnawia, bo my również odnawialiśmy dębową starą szafę i koszty też umiarkowane w porównaniu do tego co można znaleźć w internecie ;)
Ja mam kredens który ma 100 i odnawiałem w Kielcach.Jesli to zabytek to szkoda paprac w Ostrowcu w jakims holednerskim, chyba nie o to chodzi.
Ja szczerze polecam pana,który jest b.solidny i uczciwy.Miałam do renowacji starą prawie 100-letnią dębową szafę i starą komodę.Wszystko wygląda cudnie ,znajomi się zachwycają piękną robotą.Pan ten przyjeżdża ,wycenia i zabiera do renowacji a następnie przywozi.Znalazłam go na stronie www.meblezpatyna.pl.Niestety nie pamiętam nr tel.ale na tej stronie znajdziesz.Warto!
http://imageshack.us/photo/my-images/855/meble001.jpg/
w sumie jest 58 zdjęć
tu można obejrzeć zdjęcia mebli
wymagają renowacji, ale raczej pójdą na sprzedaż, a kupujący sam zdecyduje gdzie je będzie chciał odrestaurować
Są też ogłoszone w w dziale ogłoszeń.
Wystaw to ogłoszenie na warszawskim, poznanskim forum. Tam lubią i nie oszczędzają na antykach
Ma ktoś telefon do tego Pana Sternika? Byłam w tym sklepie z meblami holenderskimi, ale nie ale mnie zbyto, że nie zajmują się czymś takim i nie wiedzą gdzie w Ostrowcu można oddać meble do renowacji.
zadzwoń może pod ten nr 512 284 870 bo znalazłam taką ulotkę że skupują takie rzeczy ale może też zajmują się renowacją
jeśli to na prawdę cenne meble to nie ostrowiec i pan co zwozi groty z holandii. polecam renowacje z prawdziwego zdarzenia kielce lub kraków.
jesli sa to meble o wartości typumeble holenderskie to odnowisz sama. my tak robiliśmy. zcierasz mechanicznie warstwe zew i farba do mebli drewnianych malujesz. samo musi wyschnąć w pomieszczeniu zamknietym.acet na kilińskiego tak mi odnowił meble, że .............. były to ostatnie meble jakie dla nas odnowił, a mam w domu same meble holenderskie, bo sie w nich bardzo lubię.
poszukam i podam, pan sternik super renowuje :)
proszę o telefon do Kielc lub Krakowa odnośnie renowacji
ta szafa po renowacji będzie warta jakieś 2500 zł jak i nie więcej... jeśli masz dużo tego typu mebli , proponuję jechać z nimi na targ staroci ( koło- okolice warszawy) lub sprzedać na necie . W Ostrowcu już nikt nie zajmuje się renowacją . Kilka lat temu był mały zakład na starej hucie ( osobiście tam pracowałem) ale padł . Właściciel kupował meble na giełdzie a ja je odnawiałem ( nowy fornir ,lakier, dodatki) myślę nad powrotem do renowacji mebli ale nie teraz...
Można robić renowację w Kielcach,Krakowie i Warszawie.Tylko po co przepłacać,tylko przez snobizm?Czy uważacie ,że tam zawsze jest dobrze?Podane wyżej rekomendacje chyba wystarczą.
Poszukuje osoby która położy fornir na blat starego biurka - tylko nie pana, którego tu niektórzy polecają