jak to "załatwił" ?
to takie rezonansy się "załatwia" ?
Pieniądze były zabezpirczone i nie trzeba było nic szukać.
jakie pieniądze były zabezpieczone? na rezonans? nie były.... przecież na sam koniec roku brakowało coś chyba koło 600 000 zł.?... nowy starosta zabiegał o dołożenie z sasiednich gmin- było na kablówce. no ale ostatnimi laty to jak świetnie miał się co niektóry sport...?? dofinansowania w milionach złoty ... i co... tego nie przeliczacie na rezonansy...???? tylko obwiniacie Kościół za jego brak??? a jak tam rzad PO-PSL i jego reformatorskie obietnice !!!!???? to jakieś wybiórcze albo wypaczone myślenie u niektórych.... więcej racjonalizmu i obiektywizmu!!!!!
Było tyle ile ktoś chciał powiedzieć. Gdyby tych pieniędzy nie było w rezerwie to nagle by się nie znalazły. Udział sąsiednich gmin to marne grosze.
Widocznie ludziom są potrzebne Kościoły a nie rezonas.
Bo szpitale powinny należeć do Kościoła. Tak samo jak i szkoły. Wtedy działałyby dobrze. W najgorszym przypadku powinny być sprywatyzowane.
To logiczne, bo jak służba zdrowia zawodzi to wtedy z pomocą ksiądz przychodzi ..... ostatnią.
Dlaczego szpitale powinny należeć do Kościoła? Przeciez od wieków wiadomo, że walki toczą się nawet w obrębie tej instytucji, a chyba gdzie jak gdzie ale tam ich nie powinno ich wcale być.
Módlcie się o zdrowie. W dzisiejszych czasach na chorowanie mogą sobie pozwolić tylko bogaci ludzie.Od lat 15 jestem pod opieką poradni onkologicznej i wiem doskonale jak wygląda leczenie.TRAGICZNIE!
pomysł o dofinansowaniu gmin do szpitala jest stary i funkcjonował w poprzednich latach. Nie wymyślił go na pewno Duda.
a to ciekawy wątek. to że rządowi nie udają sie żadne reformy, że afery gonią skandale, że jesteśmy kolonią Niemiec i Rosji.....że niemamy już nic polskiego, to wiadomo , winny jest PIS i Kaczyński, ale że nie mamy rezonansu i mamy złą służbę zdrowia to winien Kościół , to tego jeszcze nie słyszałem!!! prawda ktoś musi być winien, no na pewno nie może być to RZĄD PO- PSL, Kaczyński to już ma na sobie odpowiedzialność za zły stan Państwa, więc fatalna służba zdrowia i oświata to wina Kościoła!!!! Brawo, super myślenie!!! rządzący, będący u władzy, decydujący praktycznie o być lub nie być państwa są niewinni, oni są tacy wspaniali,mądrzy, kompetentni tyle robią dla Polski i Polaków, a wszystko psują PIS i Kościół...!!!!! Gratuluję rozumowania !!!!!!
,,O take Polskę żeśmy walczyli,, to wszystko było przemyślane , wybudować jak największa ilość kościołów wiedząc że wcześniej czy później ciężar ich utrzymania spadnie na barki państwa czyli podatników wierzących czy nie , a rezonansów ile by nie było to i tak musisz odczekać swoje na NFZ, cieszyć się że masz skierowanie , rezonans polecam w Kielcach na ul.Zagnańskiej prywatnie czekasz do 7dni 250zł bez kontrastu i fachowość w opisie, u nas w Ostrowcu 350zł. na kasę nie pytałem się jak długo czekasz.
a ktoś pisał że na koniec roku dofinansowano sport, ale jaki, kwotą 1 miliona , prawda? i kogo? jeśli tak to nie szukajmy winnych w Kościele tylko w Urzędach... a może lepszy sport niż jakieś tam sprzęty dla szpitala..? co na to mieszkańcy powiatu Ostrowieckigo?
Rezonans, i to nie jeden mógłby być kupiony z pieniędzy, które trwonią urzędnicy na różnych szczeblach władzy w wyniku błędnych decyzji, choćby urzędów skarbowych, przetargowych, inwestycyjnych, korupcji, słynnych już "kilometrówek" poselskich, tworzenia niepotrzebnych stanowisk dla "swoich" itd - ogólnie nazywa się to sprawne i praworządne państwo. Nie rozumiem po co sięgać po rakiety i pociski. Te 9% składki zdrowotnej mojej i innych Polaków prawidłowo zarządzane (+fundusze unijne) w zupełności wystarczyłyby na ten rezonans i właściwą opiekę medyczną obywateli. A jak się zarządza? Wszyscy wiemy.