No ale jaki znowu szowinizm. Po prostu kobiet-socjalistek nie powinno się jakoś specjalnie krytykować za poglądy, a broń Boże obrażać. Lepiej podejść z uśmiechem i sympatią, porozmawiać, zwłaszcza jeżeli jest to osoba o miłej aparycji. Dlaczego lubienie kobiet jest szowinistyczne? Nie rozumiem.
Ajj,Sloniu,Sloniu.Ta stylizacja na Sir Bonda jakos mnie nie przekonala,poniewaz "konserwa" oznacza ,jeden krok do przodu i dwa wstecz...
A kobieta w/g "konserw" spelnia reprezentacyjna role paprotki oraz przydatna jest do posprzatania salonu ,podania bamboszy i cygara Panu Domu."Konserwy" preferuja feudalne traktowanie kobiet ,najchetniej sprowadzajac do roli reproduktorow.
Przeczytalam kilka felietonow tego szowinisty JKM i dokladnie poznalam tok myslenia konserwatystow....chyba ,ze Korwin specjalnie opisuje w ten sposob kobiety aby przykurzyc feministki :)
Kilka cytatow :
"Kiedy kobieta ma pryszcz na twarzy – stara się nie wychodzić z mieszkania. Podobnie z inwalidami".
"Kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy."
"Kobiety nie mogą być zbyt inteligentne – dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania przez dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę."
"Czy pan jest seksistą, czy pan uważa, że kobiety są gorsze od mężczyzn?
JKM :Jestem seksistą oczywiście"
W Jego przypadku ,to nawet mlotek nie pomoze....
P.S.Alexis.Czy Ty z tego latexu uszylas wdzianko dla batmana ? Batman jest niezniszczalny i jak ...Lenin wiecznie zywy ;)
No można krytykować, ale jakoś delikatnie, z sympatią, pobłażaniem, bez ostrych sformułowań.
TaKaska, ale mnie ciągniesz za język. W tym miejscu chodzi mi tylko o lewicowe przekonania, a nie o całokształt relacji z kobietami. Natomiast istotnie nie jestem zwolennikiem mówienia wszystkiego za wszelką cenę. Czasem, w dalszej perspektywie, lepiej pewne rzeczy przemilczeć.
Słoń, jesteś obłudnikiem? Czy ja dobrze koncypuję? :P
i męskim szowinistą.
Nadal nie wyjaśniłeś co masz na myśli pisząc, że socjalistów nie lubisz ale socjalistki już tak. Spytam wobec tego inaczej - za co lubisz socjalistki ?
Sloniu obsypuje kompletami kazda kobietke kłamiąc ze urodziwa niewiasta .
Bo lubię kobiety. Poddaję się.
Oj, a Wy to nie wiecie, że ci, co to na takich macho pozują, to są najwięksi pantoflarze? :P